Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Hele 15 frivillige gaster var morgenfriske og deltog i eftersøgningen søndag morgen. Arkivbillede af MHV 806 DUBHE. Foto: Erik Lensgaard

Tom jolle vækkede beredskabet søndag morgen

15 gaster fra Marinehjemmeværnet i Ringkøbing kom hurtigt i tøjet søndag morgen. En tom jolle var blevet fundet drivende i Ringkøbing Fjord. Det tager man ikke let på. Hele beredskabet kom på eftersøgning, indtil ejeren blev fundet i god behold – hjemme

17-09-2017
Ninna Falck

Klokken 06.59 søndag morgen blev Flotille 126 Hvide Sande/Ringkøbing alarmeret af Forsvaret. De blev kaldt ud på en SAR (search and rescue), fordi man frygtede, at en eller flere personer var faldet over bord fra en jolle i Ringkøbing Fjord.

Her havde en fisker nemlig fundet en tom jolle drivende rundt og havde selvfølgelig straks slået alarm.

Hele det lokale beredskab i aktion
Intet mindre en 15 mand m/k befandt sig om bord på det lokale marinehjemmeværnsfartøj, DUBHE, da det afgik fra Ringkøbing Havn klokken 07.50. 

Fartøjsfører, premierløjtnant Michael Harmark, stod i spidsen for besætningen, og de frivillige gaster fra Marinehjemmeværnet var ikke de eneste på opgaven.

”Vi har søgt fra DUBHE og DUBHES gummibåd. Kystredningstjenesten var ude med deres FRB 15 (fast rescue boat red.) og en lille RIB. De havde også SAR-bilen i gang på land, og så var der en redningshelikopter med også”, fortæller Michael Harmark om, hvem han har registreret på den store eftersøgning, som foregik i fint vejr med høj sol og ingen vind.

Ejeren fundet
I land eftersøgte Midt og Vestjyllands Politi samtidig ejeren af jollen og udsendte pressemeddelelse med billede af jollen til de lokale medier. Og det gav gevinst. 

Ejeren af båden blev ret hurtigt identificeret og kontaktet. Og da det kunne konstateres, at hverken han eller nogen af bådens øvrige brugere var savnet denne søndag morgen, så blev eftersøgningen afblæst klokken 10.05. Jollen er sandsynligvis drevet til søs fra kysten.

Michael Harmark og hans besætning kunne nu vende tilbage til Ringkøbing, og de har ikke tænkt sig at spilde tiden, nu de er samlet.

”Nu tager vi hjem og kører et førstehjælpskursus”, fortæller Michael Harmark i telefonen fra DUBHE klokken 11.15, netop på vej i havn.

Billede af jollen fra politiets pressemeddelelse:




​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring