Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Tour de oops

Marinehjemmeværnet i Vejle/Juelsminde lå klar og støttede lokale arrangementer, da TV2’s Tour de France-karavane besøgte Juelsminde. Der blev lidt at se til blandt andet to børn på afveje med et paddleboard og en cykelløbsdeltagers utraditionelle exit

21-07-2016
Af Ninna Falck
 
Der blev trukket på smilebåndet, da en cykelrytter endte i Juelsminde Havn under et lokalt cykelløb. Det skete, da TV2’s Tour de France-karavane var på besøg i Juelsminde 9. og 10. juli. TV-værterne sendte live fra flere steder i byen, og der blev afviklet flere cykelløb for både børn og voksne.
 
Den lokale Mountainbikeklub ’MTB 7130+’ havde på ruten i deres cykelløb blandt andet en midlertidig flydebro, som gik hen over Juelsminde Havn og spærrede for indsejlingen til havnen under løbet – og det var her en af løbets ryttere kørte lige ud i luften og endte i havnen.
 
Det lokale Marinehjemmeværn – Flotille 1331 Vejle/Juelsminde – var klar med en orange gummibåd i vandet.
 
”Vi deltog i arrangementet med ’afviserfartøj’. Det vil sige, at vi skulle beskytte flydebroen mod påsejling”, forklarer operationsofficer Michael Trust Hansen, som kan fortælle, at Marinehjemmeværnet hjalp med flere opgaver:
 
”Vi assisterede en væltet sejlbåd, vi bugserede to børn på paddleboard uden redningsvest, som på grund af strømmen havde mistet kontrollen, og så hjalp vi en cykelrytter op af havnebassinet”
 
Den væltede sejlbåd og børnene på paddleboardet var de alvorligste opgaver. ”Cykelrytteren kørte jo i vandet med vilje”, som Michael Trust Hansen siger.
 
Velovervejet vand-stunt
Søren Frederiksen fra MTB 7130+, som - under tilskuernes store jubel - kørte i vandet på sin mountainbike lige ved overgangen til flydebroen, var ganske rigtigt mere velovervejet, end han var uheldig, da han cyklede ud af kurs.
 
”Jeg havde slet ikke trænet før løbet, og først om morgenen et par timer før start, besluttede jeg at deltage sammen med en kammerat. Han var i forvejen tilmeldt 40km-ruten på fire omgange, og så kunne jeg jo ikke være en kylling”, forklarer Søren Frederiksen, der efter halvvejen ikke orkede at køre de sidste to omgange.
 
Det hjalp slet ikke, at han oven i købet i sidste øjeblik havde fået skiftet sit møre gamle fordæk ud med et glat gadedæk fra en børnecykel. Det gav mange udfordringer blandt andet på rutens mere mudrede strækninger. Og så valgte Søren Frederiksen altså til sidst den underholdende exitstrategi – at drøne sig selv i havnen.
 
Søren Frederiksen sender en hilsen til alle, der hjalp ham og hans cykel op på landjorden igen efter hans vand-stunt, som forløb helt udramatisk.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring