Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Kurset, 'Assisterende Motorpasser', boede i en DUC ved vandet.

Uddannelsesugen: Nu med 3 X DUC

Selvom den kører på 26. år, så sker der altid noget nyt på Uddannelsesugen. I år har man blandt andet prøvet med en helt ny type undervisningslokaler – de såkaldte ’DUC’.

13-07-2018

​Af Ninna Falck

Den har stået på is, rigeligt med vand og solcreme på årets uddannelsesuge i Marinehjemmeværnet. Solen har bagt helt usædvanligt meget ned på Slipshavn i uge 28, og de udleverede drikkedunke bliver flittigt genopfyldt ved vandhanerne rundt omkring.

22 kurser med i alt 165 kursister har været på programmet under Uddannelsesugen, som har strukket sig fra fredag den 6. juni til lørdag den 14. juni. Slipshavn har rummet over 170 gæster om dagen i gennemsnit, når vi tæller familien og alle ressourcepersonerne med. Onsdag var en højdespringer med hele 229 til frokost på en gang.

Læs videre under billedet ...

- Sekretariatet indrettet i en DUC.

I sekretariatet sidder flotillechef og kursusleder for Uddannelsesugen, Dorte Lauritzen, med sin stab, og her har været en meget rolig stemning. Det kan måske være på grund af det bemærkelsesværdigt gode klima, sekretariatet holder sig - det varme vejr taget i betragtning. Det skyldes, at sekretariatet endnu en gang er placeret i en såkaldt DUC, der er blevet bestilt hjem til Uddannelsesugen.

DUC – en fleksibel løsning
En DUC – Dobbelt Udtrækkelig Container – er en container, som kan trækkes ud i begge sider, så der dannes et rum på 32,2 m2. Containeren er udlånt fra Telegrafregimentet i Fredericia, og den er beregnet til at kunne fungere som kommunikationscontainer, kommandocentral, kontor/mødelokale eller briefingrum, og den er indrettet med strøm, internet og det store hit denne sommer: air condition.

Læs videre under billedet ...
- Kurset, 'MFP SØ,' boede i deres DUC på kajen

Nu kan DUC’en så også skrive undervisningslokale på CV’et, fordi på uddannelsesugen har man også brugt to DUC’er til undervisningslokaler for blandt andet kurserne ’MFP SØ’ og ’Assisterende Motorpasser’.

Delte meninger om DUC
Per Jetting fra Flotille 369 Holmen har været instruktør på motorpasser-kurset, hvor Mia Stæhr fra Flotille 361 Hundested har været kursist. Deres DUC har stået ude på græsset, og de er ikke ubetinget glade for den nye undervisningsfacilitet.

Læs videre under billedet ...
- De ni kursister på 'Assisterende Motorpasser' sad lige lovligt tæt og på gyngende grund i DUC'en

- Jeg synes der er meget støj, når det blæser. Bordene vipper, og DUC’en er meget vakkelvoren, når nogen går rundt, og når det blæser. Ellers er ideen god nok, men til mindre hold end vores, siger Mia Stæhr, og Per Jetting er enig

- Der er for lidt plads. Det kan kun lige gå, når vi er ni, siger han
 
 Læs videre under billedet ...

- Peder, Tim, Mia og Per havde forskellige oplevelser med DUC'en som undervisningslokale
 
På 'MFP SØ' var de kun seks kursister, og deres DUC står lidt mere stabilt på kajen. Her vender tommelfingrene opad, når man spørger til DUC som undervisningslokale.

- Jeg synes, det er pisselækkert. Vi har klimaanlæg, og med skotterne kan vi mørklægge til powerpoint. Og så har vi med DUC'en et lokale, som er vores, som vi kan låse og have helt for os selv, siger Peder Pyndt, der er instruktør.

Tim Dalvang Andersen er delingsfører i Hærhjemmeværnet. Han har valgt at snuse til MFP ved blandt andet et følge MFP SØ-kurset, og han vil hellere sidde i en DUC end et almindeligt klasseværelse.

- Jeg synes, at det er superfedt, og så giver det en ekstra følelse af professionalisme med den tydelige militære ramme, DUC’en giver, siger han 
 
Herunder:
De seks kursister på 'MFP SØ' stortrivedes med DUC'en


 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring