Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​To HOLGER DANSKE-veteraner til søs med Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen (t.v.) og tidligere chef for Marinehjemmeværnet, Jens Walther (t.h.).

Veteraner fra HOLGER DANSKE til søs

Traditionen tro bød Marinehjemmeværnet her i august veteraner fra Modstandsgruppen HOLGER DANSKE på en sejlads i Øresund. Et arrangement som vækker begejstring hos modstandsfolkene, der jo har en ganske særlig betydning for Hjemmeværnet.

15-08-2016
Det var de stærke kræfter i den danske modstandsbevægelse, der oprindelig lagde hele grundlaget for Hjemmeværnets opståen.
 
Det, vi i dag kender som Marinehjemmeværnet, opstod indledningsvis som ’Det Maritime Hjemmeværn’ og havde i virkeligheden meget begrænsede maritime kapaciteter. Til gengæld var de første medlemmer skrappe til at anvende taktikker og skydevåben, for de kom direkte fra modstandsbevægelsens indædte kamp mod den tyske besættelsesmagt, stikkerne og øvrige kollaboratører.
 
Disse brave mænd og kvinder, hvoraf flere var medlemmer af Modstandsgruppen HOLGER DANSKE, skylder Hjemmeværnet – og dermed tillige Marinehjemmeværnet – stor, stor tak.
 
En frisk tur i Øresund
En gang årligt hylder Marinehjemmeværnet medlemmerne af Modstandsgruppen HOLGER DANSKE, som også har lagt navn til værnets nyeste fartøj ved Kalundborg. Ved en sejlads på Øresund nød en lille skare HOLGER DANSKE-operatører således sommerens lunefulde og friske vejr.
 
Ved denne lejlighed demonstrerede besætningen marinehjemmeværnsfartøjets moderne operative indsættelsesevne for veteranerne, der udtrykte stolthed over at have lagt grundlaget for nutidens maritime kapaciteter.
 
Under frokosten om bord takkede Chefen for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen, veteranerne for deres indsats for Danmark under besættelsen og for, at de med deres virke efterfølgende lagde grundlaget for det moderne Hjemmeværn.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring