Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 903 HJORTØ rykkede ud klokken 05.30 torsdag morgen med ni frivillige om bord. Arkivfoto

4 nødraketter: Kæmpe eftersøgning i Østersøen

Marinehjemmeværnet på Bornholm deltager lige nu i en stor eftersøgning øst for Bornholm. Fire nødblus er observeret i nat, og flotillen blev alarmeret klokken 04.30 i morges. Fartøjet MHV 903 HJORTØ er på opgaven med ni frivillige om bord.

27-04-2017

​Af Ninna Falck

Marinehjemmeværnet på Bornholm blev klokken 04.30 torsdag morgen alarmeret af Forsvarets Joint Operations Centre (JOC). Fire nødblus er observeret øst for Bornholm i nat, og det betyder selvfølgelig, at man frygter for, at nogen er i en nødsituation til søs.

Flotille 471 Bornholm fik samlet en besætning på ni mand, hvoraf den sidste hoppede om bord, lige inden det lokale fartøj, MHV 903 HJORTØ, afgik fra Rønne Havn en time efter alarmen.

”Solen skinner, der er roligt vand, og vi ligger tre kvarters sejlads fra vores udpegede søgeområde”, melder fartøjsfører Lars Schwaner fra HJORTØ et sted ude i Østersøen klokken 07.45 torsdag morgen.

Eftersøgningsområdet ligger 15 sømil øst for Bornholm.

I eftersøgningen deltager bl.a.:

  • Søværnets patruljefartøj NYMFEN, som er on scene coordinator (OSC) og dermed leder eftersøgningen derude.
  • Dykkerskibet SØLØVEN
  • SAR-bådene LEOPOLD ROSENFELDT og MADS JAKOBSEN fra Rønne Redningsstation
  • HAVØRNEN fra Fiskerikontrollen
  • Redningshelikoptere fra Danmark og Sverige

Desuden kan man læse på TV2bornholm.dk, at svenske enheder har været indsat, at polske enheder er på vej, og at et af Flyverhjemmeværnets fly af typen Britten-Norman Defender med meget avanceret overvågningsudstyr også er på vej til eftersøgningsområdet.

Opdatering: Intet fundet
Klokken 13.00 torsdag eftermiddag blev eftersøgningen afblæst på dansk side uden at have ført til noget resultat. På det tidspunkt befandt HJORTØ sig på en position 40 sømil øst for Bornholm. Alle enheder sejlede i samlet flok hjemad, og den frivillige besætning om bord på HJORTØ smed trosserne i land i Rønne klokken 18.00 - efter tolvenhalv time til søs.

Herunder:
I den røde firkant ses MHV 903 HJORTØ på sin position i Østersøen kl. 08.30 torsdag. Kilde: Vesselfinder.com


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring