Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Veloverstået årsprøve

Onsdag den 25. april aflagde Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland årsprøve på Vandstedgaard.

26-04-2018

Det var den årlige prøve, hvor musiksagkyndig Lennart Blak Bager Jensen sammen med Erik Petersen fra Hjemmeværnskommandoen overværede først en meget kort marchtur med musik og dernæst en indendørs prøve på orkesterets musikalske niveau. Prøven sluttede af med at kompagnichef Bjørn Thomsen officielt overdragede “March til Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland” til musikbefalingsmand Gitte Nygaard, hvorefter orkesteret spillede marchen for gæsterne.





Efter aflagt prøve startede en talerække med Regionschef Flemming Agerskov, som han sagde; “obersten er glad” og hvad kan man så mere forlange? Musiksagkyndig Lennart Blak Bager Jensen ville ikke ødelægge den gode stemning, også fra ham var der ros til orkesteret, hvis niveau bliver en smule bedre, for hver gang han hører dem. Men han havde naturligvis også en række musikalske detaljer og gode råd til orkesteret. Den korte udgave af Erik Petersens tale var “lille men flot marchtur og rigtig god koncert”. Distriktschef Jan Johansen var stolt af sit orkester og som informationschef Rune Kronenberg udtrykte det “man kan høre I er i harmoni, I nyder at være sammen om musikken”.


Nu var årsprøven slut og det var tid til lidt mad i kantinen. Her tog kompagnichef Bjørn Thomsen ordet, da der var en del praktisk, der skulle gøres. Først blev Line Drews budt velkommen, hun er nu overflyttet fra Sjælland til Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland. 



Herefter skulle der tages afsked med musikkorpsets mangeårige kommandobefalingsmand Joan Korsbæk. Bjørn takkede hende for hendes mangeårige engangement og der var naturligvis afskedsgaver. 






Charlotte Skjønning Christensen blev udnævnt til kompagniets nye kommandobefalingsmand. Charlotte har de seneste år været IT-befalingsmand, så der skulle udnævnes en ny. Det blev Christian Thomsen, som har taget uddannelsen og derfor blev udnævnt korporal.





 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring