Topbanner

Nyhed

​Modtager af Hjemeværnets fortjensttegn Anny Frost Nielsen, sammen med Musikkorpsets gamle Chef, der har indstillet hende, og musikkorpsets nuværende chef.

Medlem af Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland modtager fortjensttegn

Hvert år den 5. maj markerer Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland befrielsen af Danmark efter 2. verdenskrig. Ved den lejlighed uddeles der  40, 50 og 60 års medaljer, samt Hjemmeværnets fortjensttegn.

06-05-2017
​​I år modtog 6 hjemmeværnssoldater fortjensttegnet, heriblandt Anny Frost Nielsen, fra Hjemmeværnets musikkorps Nordjylland.​

Anny modtog tegnet med med denne begrundelse:

Anny startede i Lottekorpset i Hjemmeværnet i 1982. Kort tid efter efter kom hun med i musikkompagni 1140, hvor hun gennemførte den fulde grundskole.

Anny påtog sig opgaven med at stå for forplejningen til kompagniet, og det har hun holdt ved til den dag i dag. Det er stadig Anny der står for at levere forplejningen til de ugentlige øveaftener, hjemmelavet selvfølgelig. Hun er derudover altid at finde i nærheden, når vi har arrangementer på hjemmeværnsgården. Vi kan altid regne med Anny til praktiske opgaver, når musikerne er optaget af musikken, sørger Anny f.eks. for borddækning og klargøring til fællesarrangementer. Derudover hjælper Anny selvfølgelig altid til ved øveweekender og koncerter, hvor der altid er nok at gøre. Socialt er Anny også en af dem der er med til at holde sammen på kompagniet, med sit gode humør og rolige sind, hvor der dog stadig er plads til en skarp bemærkning hvis tingene ikke er i orden.

Man kan sige at Anny i mange år har stået i spidsen for musikkorpset i dét hun også er musikkorpsets faste fanebærer, et job hun også har udført til punkt og prikke igennem alle årene. Hun har personligt slidt indtil flere faner op i tjenesten.

Anny deltager desuden på sommerskolen i Nymindegab hvert år, som fast hjælper i ugen.

Er det nok til at udløse et Fortjensttegn? Nej, ikke nødvendigvis, men hvis man gør det uge efter uge, igennem 35 år, og altid giver lidt mere end det forventelige, er utrolig stabil og altid prioriteret Musikkorpset højest, ja så bliver det til en stor bedrift, som absolut er en anerkendelse værdig.


Herfra skal der lyde et kæmpe stort tillykke til Anny.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224