Topbanner

Hjemmeværnets Musik og Tambourkorps Storstrømmen

Hvem er vi? 
Musikhjemmeværnskompagni Storstrømmen -  MUHVKSST 
Er et musikkompagni der består af to delinger.
En musikdeling, som er et Harmoniorkester. Og en tambourdeling, der består af fløjter og trommer. Musikdelingen har til huse på Brovejen 32 1. , 4930 Maribo. Vi har prøver hver Onsdag fra kl. 1900 - 2130. Vi spiller ca. 20 koncerter om året.
En tambourdeling har til huse på Vordingborg kasserne Sankelmarks 26, 4760 Vordingborg. Vi har prøver 2 til 3 gange i måneden og ellers efter behov. Vi deltager i parader på kassernen og ellers hvor vi ønskes. Ca. 20 arrangementer om året.
Vi deltager i arrangementer hvor både Harmoni og Tambourdeling er sammen, det kan være ved Marchture i byer, eller ved større parader i HJV og Militær. Og hvor vi ellers er ønsket.

Kontakt til kompagniet på: muhvksst@hjv.dk, eller direkte til et medlem af ledelsen, se neden for.


Organisation
Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetancer.

Ledelse

Vores ledelse består af:

  

Dirigent:

Lennart Blak Jensen aftrådte som dirigent i foråret 2015, efter ca. 15 år på posten. Lennart førte harmoniorkestret til, hvad det er idag, og ledte orkestret gennem flere store koncerter med kendte solister. Vi har ved flere lejligheder haft fornøjelse af at spille for medlemmer af kongehuset.

I efteråret 2015 tiltrådte Max Sydendal som dirigent. Max er komponist, musiker, dirigent, og har dirigeret flere symfoniorkestre. Max er en dirigent med en enorm viden og musikalitet og det giver et velklingende orkester. Vores repertoire spænder vidt.

 
Enhedens Historie

Fabrikant Erste Pørtner fra Maribo startede i 1949 "Maribo Hjemmeværnsorkester" på Teknisk Skole Maribo. Foruden en ugentlig prøveaften, modtog medlemmerne også undervisning af Pørtner.

Nogle år senere startede Pørtner også Maribo Drengeorkester, senere Maribo Borgervæbning.

Efter Erste Pørtner, overtog Rene Christoffersen, som var leder af Stubbekøbing orkestret. Han tilførte Hjemmeværnsorkestret sin store musikalitet og evner.
 

 

 Enhedsoversigt

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224