Topbanner

Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby

hjv_forside_header.jpg
Et moderne politihjemmeværnskompagni
Vi er Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, og vi er mere end blot et almindeligt kompagni. Vi er en enhed indenfor hjemmeværnet, der ud over den almindelige militære uddannelse, har vi fået en politifunktionsuddannelse, der sætter os i stand til at løse opgaver for- og sammen med politiet i både freds- og krigstid. Vi løser til dagligt opgaver for Nordsjællands Politi.
 
Vores kompagniområde dækker Rudersdal, Furesø, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, men vi kan blive indsat over hele Danmark, hvis der opstår behov for det.
 
Kompagniets historie går helt tilbage til 1949, hvor en gruppe politifolk, der alle var med i modstandsgruppen "lysglimt", gik med i Hjemmeværnet.
 
Vi er en del af Hærhjemmeværnet
Hærhjemmeværnets frivillige soldater er særlig uddannet i at støtte Forsvaret, Politiet og Beredskabet i deres opgaveløsning på land, både i Danmark og i udlandet.
Alle medlemmer af Hærhjemmeværnet har gennemgået en militær grunduddannelse på linje med Hærens basisuddannelse. Opgaverne spender lige fra trafikregulering og bevogtning, til sikring af danske samfundsvigtige virksomheder. Hærhjemmeværnet støtter også Forsvaret i forbindelse med uddannelse af værnepligtige og soldater, som skal udsendes til internationale opgaver.
I de seneste år har Hærhjemmeværnet været på internationale missioner sammen med Forsvaret, eksempelvis i Afghanistan og Kosovo.
 
​​
 

 Nyheder fra Kompagniet

 
 

 Kompagniet på facebook

 
 

 Enhedsoversigt

 
 

 Nyhedsarkiv

 
 

 Kortoversigt

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224