Topbanner

Nyhed

Arne Jacobsen perle brændt ned i Gentofte

Af Kristian Witten Hjaltason og redigeret af Susie Cowan. Foto: Jesper Villadsen.
Natten mellem onsdag den 26. marts og torsdag den 27. marts, udbrød der brand i Arne Jacobsens badmintonhal fra 1934 på Maglegårdsvej i Gentofte.

28-03-2014
Branden opstod på grund af en kortslutning i elinstallationerne. Kort efter brandens opståen, rykkede brandvæsen ud med over 60 brandfolk fra seks steder med støtte fra beredskabsstyrelsen. Man bekæmpede branden så vidt muligt, hvorefter man vurderede, at det var bedst, at lade branden brænde ud, da badmintonhallen ikke stod til at redde.

Tidligt i forløbet, blev det vurderet, at man ønskede støtte fra Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, der stillede med seks mand natten over. 

Her kan læses de oplevelser, som delingsfører Kristian Witten Hjaltason og de fem andre på opgaven havde. Kl.23:20 blev vagthavende i kompagniet kaldt op.
Kl.23:30 begynder rundringning til delingen for at skaffe folk til opgaven. 

Opgaven lyder 6-8 mand der skal bruges til afspærring og trafikregulering. 

Kl.00:55 er de to første mænd på opgaven. Efter en kort briefing fra indsatsleder Politi, bliver de sat til at afløse en politi patrulje, som står for at dirigere trafikken over en brandslange der ligger på Høeghsmindevej, som ellers nemt kan overses. 

Branden er under kontrol, men der er stadig væk synlige flammer. 

Yderligere 4 personer fra kompagniet stiller inden for den næste time, og yderligere en politi patrulje bliver afløst, for enden af Maltegårdsvej. 

Der kommer i løbet af natten information om at brandvæsnet vil være på stedet indtil tidligt på morgenen for at slukke efterbranden.

Der bliver besluttet at politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, ikke kan opretholde afspærringen i så lang tid, og vi derfor skal bruge hjælp fra andre kompagnier. 

Undervejs bliver brandslangen på Høghsmindevej frakoblet brandhanen, og der er ikke længere behov for den post. Derefter var der snak om, at kun en post ville være nødvendig umiddelbart ved siden af den nedbrændte bygning, men i mellemtiden, har man fundet ud af, at den nedbrændte bygning indeholdt asbest, så derfor bliver den indre afspærring med to poster opretholdt, da kommunens miljøafdeling skal ud og se, hvor omfattende asbest problemet er. 

Det er det, som vi videregiver til Hjemmeværnskompagni Gribskov, da de kommer og får overdraget opgaven. 

Kl. 08:45 drager de sidste fra Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby fra gerningsstedet. 

Meldingen på det tidspunkt lyder at der skal opretholdes afspærring af området i yderligere 24 timer, indtil kommunen og brandteknisk afdeling har været på stedet.
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224