Topbanner

Nyhed

Motorcyklerne ankommer til Bakkens parkeringsplads.

Bakkens åbning 2017

Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby støttede med trafikregulering i forbindelse med åbningen af Dyrehavsbakkens 434. sæson.

30-03-2017
Til verdens ældste forlystelsespark, Dyrehavsbakken i Klampenborg, knytter der sig mange traditioner. En af traditionerne er det motorcykeloptog, som siden 1965 to gange om året har kørt fra Nørrebro til Bakkens parkeringsplads for at markere Bakkens åbning og lukning.

I forbindelse med Bakkens åbning torsdag den 30. marts 2017 støttede Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby Nordsjællands Politi med trafikregulering på strækningen fra Tuborgvej til Bakkens parkeringsplads, så motorcykeloptoget kunne afvikles på sikker vis. Langs hele ruten mellem Nørrebro og Bakkens parkeringsplads var i alt 40 hjemmeværnssoldater indsat til at løfte opgaven.

Under ledelse af Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby deltog også personel fra Hjemmeværnskompagnierne Fabriksparken og Rosenborg samt Politihjemmeværnskompagnierne Slagelse og Næstved i bemandingen af de poster, der var oprettet langs ruten.

Vejrmæssigt bød dagen på lidt af hvert - i løbet af eftermiddagen havde der således været både hagl og nogle kraftige regnskyl. Hen under aften klarede det dog så meget op, at de godt 5000 motorcyklister, som havde valgt at holde traditionen i hævd, kunne køre turen fra Nørrebro til Bakken i rimeligt føre.


Tekst og foto: Jan E. Balling

Fakta

Bakkens historie regnes fra året 1583, hvor den unge pige Kirsten Piil ifølge legenden fandt den berømte kilde, som den dag i dag bærer hendes navn.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224