Topbanner

Nyhed

Bakkens lukning 2017

Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby støttede med trafikregulering i forbindelse med afslutningen af Dyrehavsbakkens 434. sæson.

03-09-2017
Til verdens ældste forlystelsespark, Dyrehavsbakken i Klampenborg, knytter der sig mange traditioner. En af traditionerne er det motorcykeloptog, som siden 1965 to gange om året har kørt fra Nørrebro til Bakkens parkeringsplads for at markere Bakkens åbning og lukning.I forbindelse med Bakkens lukning søndag den 3. september 2017 støttede Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby Nordsjællands Politi med trafikregulering på strækningen fra Tuborgvej til Bakkens parkeringsplads, så motorcykeloptoget kunne afvikles på sikker vis. På strækningen og på parkeringspladsen var i alt 35 hjemmeværnssoldater indsat til at løfte opgaven.Under ledelse af Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby deltog også personel fra Hjemmeværnskompagni Fabriksparken samt Politihjem-meværnskompagnierne Slagelse og Næstved i bemandingen af de poster, der var oprettet langs ruten.​

Godt 3000 motorcyklister havde denne gang valgt at holde traditionen i hævd. De kunne gennemføre turen på en flot sensommeraften med tørvejr og endda også lidt sol.

Tekst: Jan E. Balling
Foto: Uffe Steiness og Jan E. Ballling

Fakta

Bakkens historie regnes fra året 1583, hvor den unge pige Kirsten Piil ifølge legenden fandt den berømte kilde, som den dag i dag bærer hendes navn.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224