Topbanner

Nyhed

Griseløbet 2014

Af: Michel Messeri. Foto: Jesper Viladsen.
Det er først tegn på forår, når årets første trafikreguleringsopgave står for døren.

23-03-2014
pohvkgel230314jespervilladsengriseløb01.jpgGriseløbet er et løb i tre afdelinger 5km - 10km og halvmaraton. Vi var fire mand på opgaven, som bestod i at passe færdslen i krydset Rundforbivej og Egebækvej , således at de løbende havde fortrinsret og færdslen blev sluset igennem, når det var muligt. 

Kl.10.30 startede 5km løbet, som dog først kom til krydset sidst på deres rute. kl 10.40 startede 10km løbet, og 2 minutter efter passerede de i samlet flok krydset, som var spærret for al anden trafik.

Lysreguleringen var slukket, og trafikken blev dirigeret manuelt helt frem til sidste løber havde passeret kl.13.30. Kl. 10.50 startede så ½marathon løbet og kom gennem krydset. Kort efter nåede så de første 5km løbere (på tilbagevejen) krydset og lavede et venstresving uden at skulle krydse færdslen, men så gik det ellers slag i slag. 

På tilbagevejen skulle 5 og 10km løberne alle samme vej, mens marathon- løberne skulle tværs over krydset i et højresving, for at løbe runden en gang til. Alle løberne kom dryppende imellem hinanden. Her fik vi heldigvis hjælp af løbsofficials, som kunne advisere os om, hvornår der var marathon-folk imellem, så vi kunne nå at stoppe færdslen i tide. Marathon- løberne kom så tilbage tredje gang og løb lige over krydset denne gang. Er De forvirret? Det var vi også. Vi placerede os ved hver sin vejgren og kunne derfor rimeligt styre slagets gang, så både færdsel og løb kom frem. 

Vi var jo heldige med vejret, og alle var i godt humør, men vi var godt brugte efter tre timer uden pauser. Der var bly i armene.

Hvorfor Griseløb? 

Tidligere gik Nærumbanen fra Kongens Lyngby (ved Nordbanen) via Nærum til Vedbæk. Her kørte toget, som man kaldte: "Grisen". Strækningen fra Nærum til Vedbæk blev nedlagt i 1923, som følge af dårlig økonomi. Banestrækningen er siden blevet asfalteret, og hver år afholdes et halvmaraton kaldet Griseløbet på strækningen. 

Kilde: www.griseloebet.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224