Topbanner

Nyhed

​POHVKGEL i taktisk fremrykning på Grøn Kriger.

Øvelse Grøn Kriger veloverstået.

I weekenden 19-21 juni fandt øvelsen "Grøn Kriger" sted.
Øvelsen var en øvelse med deltagere fra hele Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland og over 200 soldater deltog fra flere kompagnier. Fra politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, deltog 24 m/k.

22-06-2015
Det hele startede for vores vedkommende fredag eftermiddag. Her blev befalingsmænd briefet om weekendens struktur og tidsramme. Derefter mødte alle andre op og gjorde "klar til kamp". Ved 21.00 tiden kørte vi i kolonne til Jægersprislejren, hvor der var indkvartering og alle gik til ro, for at lade op til weekenden.

Om lørdagen var det lyst tidligt, hvilket var fint, da vi også var oppe tidligt. Humøret fra højt og alle var friske på at modtage de ordrer, der måtte komme. Det behøvede vi dog ikke at vente længe på, for kort efter kom der en ordre om, at vi skulle forskyde til Kratbjerg, hvor vi skulle afhente forsyninger og afvente yderligere ordrer.

Den næste ordre lørdag, var en marchordre. Der skulle lukkes trafik på en rute, hvor en vigtig militærkolonne skulle forskyde på. Undervejs på ruten fik vi efterretninger om, at ruten var lavet om på grund af en øget fjendeaktivitet i området. Derfor blev der rettet ind undervejs, som ruten forandrede sig, og vi klarede opgaven til "u.g".

Dagen kom hurtigt til at bære præg af, at vi skulle løse flere opgaver samtidigt. Det klarede vi dog fint, da vi i politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, er vant til at arbejde på flere fronter samtidigt. I mens at nogen havde fundet deres basis frem og trænede fremrykninger som "hængsler" og "svingdøre", var andre ude og regulere trafikken, således at et infanterikompagni kunne bekæmpe fjenden, et andet sted i området.

På den pågældende regulerings opgave, fik vi påkørt personel, da en bilist ikke ville følge anvisninger. Politiet kom og tog hånd om sagen og heldigvis var vedkommende, rystet og kun kommet lettere til skade.

Efter lidt fortæring af feltrationer, skulle de fremrykninger, som vi havde trænet bruges. Vi blev indsat i felten, som støtte til infanteriet, der skulle bruge reserver. Vi rykkede frem og bekæmpede fjenden, der måtte trække sig tilbage fra området.

Efter et kort hvil, stod alle op klokken fire om morgenen. Med små øjne, pakkede vi vores grej sammen og fulgte en marchordre om, at forskyde til Nørre Herlev, hvor vi sammen med infanteriet fulgte en ny ordre om, forskydning til Høvelte øvelses terræn. Her blev fjenden endnu engang bekæmpet og efter en hård kamp, blev der samlet op, evalueret og gjort færdig. Materiel blev talt op, der blev afladet og lavet kontrol af våben. Øvelsen var ved at være slut, og vi var hunde sultne.

Efter en forplejning, mødtes alle soldater, der havde deltaget i øvels​​en, på Høvelte kasserne. Her blev der afsluttet ved Erik Thomsen, chef ved Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland. Han holdt en kort tale, hvor han takkede deltagerne for deres indsats og udtrykte, at han var en glad og stolt chef.

 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224