Topbanner

Nyhed

Mountainbikes og faldskærmsudspring på Charlottenlund Travbane

Af Jan E. Balling
Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby støttede med afspærring og trafikregulering i forbindelse med mountainbikeløbet Urban8, som lørdag den 9. august 2014 blev afholdt på travbanen i Charlottenlund og i Charlottenlund Slotsskov.

14-08-2014
pohvkgel090814peryngvelindcharlottenlund01.jpg
Foto: Per Yngve Lind
Lørdag den 9. august 2014 dannede travbanen i Charlottenlund sammen med den omkringliggende slotsskov rammen om mountainbikeløbet Urban8.

Løbet bød på en række udfordringer for de over 300 deltagere, som i løbet af otte timer arbejdede hårdt på at gennemkøre løbsrutens tre etaper så mange gange som muligt. Med deres deltagelse støttede cykelrytterne også et godt formål, idet en del af overskuddet fra løbet vil blive doneret til en nyoprettet fond til støtte for danske veteraner.
Dagen gav også arbejde til politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, som stod klar med 8 m/k til at løse opgaven med afspærring og trafikregulering, så løbet kunne foregå i sikre rammer.

Publikum og de fleste deltagere ankom til stedet i bil, på cykel og til fods, men tre mand fra Jægerkorpset havde valgt en mere spektakulær entré: De sprang ud med faldskærm fra en helikopter i fire kilometers højde. Vel nede på jorden fortsatte de ud på løbsruten, mens fire hjemmeværnssoldater afspærrede en landingszone på travbaneområdet til den medfølgende helikopter. Da helikopteren skulle forlade travbanen senere på dagen, blev zonen behørigt afspærret igen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224