Topbanner

Nyhed

​​Til venstre ses M/84-sløringsmønsteret, der nu afløses af MTS, som ses til højre​.

Nye uniformer til POHVK Gentofte-Lyngby

Onsdag den 21. september blev dagen, hvor de første soldater fra Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby fik nye uniformer i MTS-mønster.

22-09-2016
I lokalområdet har man kunnet få de velkendte grønne uniformer at se, når Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby har været indsat i forbindelse med trafikregulerings- og afspærringsopgaver. Fremover kommer vi imidlertid til at se anderledes ud: 
Hjemmeværnet har i en periode været i gang med at udskifte det nuværende uniformssystem. I forhold til det gamle system er der sket flere opdateringer, men den største forskel er det nye sløringsmønster - Multi Terræn Sløring (MTS).

Som navnet antyder, er MTS optimeret til brug i mange forskellige terræntyper, så en soldat iført MTS falder naturligt ind i 80% af de terræntyper, der findes.
Onsdag den 21. september var turen kommet til Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby, og det meste af pladsen på Gentofte Hjemmeværnsgård var optaget af kasser med nye uniformer, forventningsfulde hjemmeværnssoldater samt poser og tasker med gamle uniformer, som skulle byttes til nye. Der var på forhånd lagt en plan, så ombytningen kunne foregå med mindst mulig ventetid. 

Mens ombytningen stod på, var der også tid til socialt samvær, og det blev flere steder diskuteret, om de nye uniformer nu også ville passe i størrelsen - det gjorde de heldigvis i langt de fleste tilfælde!​
Ved aftenens afslutning havde mere end 50% af kompagniets aktive styrke fået udleveret MTS.Tekst: SG Jan E. Balling
Foto: Politihjemmeværnskompagni Gentofte-Lyngby​ 

Fakta

MTS, som i udlandet er kendt som Multicam, blev oprindeligt udviklet til US Special Operations Forces (SOF). Mønsteret er siden taget i brug af bl.a. Storbritannien og Australien.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224