Topbanner

Nyhed

​Lørdag formiddag ankom deltagerne til Langelandsfortet

Dannelsestur i flot efterårs vejr

PO HIM har i den første weekend i september været på Dannelsestur

04-09-2017

Endnu engang havde Torben Nilaus lagt sig i selen for at lave en god Dannelsestur for PO HIM.

14 af kompagniets medlemmer mødtes i Aars fredag kl. 18.00, hvorefter der var afgang til Fredericia, hvor der var arrangeret for indkvartering på 2-mands værelser.

Efter morgenmad lørdag, gik det i rask trav mod Langeland og Langelandsfortet, som er et levn fra Den Kolde Krig. Fortet var en aktiv lyttepost rettet mod østblokken indtil 1993 og fra 1997 har det virket som museum.
Torben havde på forhånd lavet aftale med en guide, der selv har gjort tjeneste på stedet og som meget levende kunne fortælle en lang række historier og anekdoter fra fortets aktive periode. Fortet har bl.a. en række kanonstillinger, hvorfra man kunne skyde helt til Lolland og formålet var at ramme evt. skibe med fjendtlige hensigter fra østblokken.
Danmarks sidste U-båd i aktiv tjeneste, Springeren, ligger også på Langelandsfortet, men er dog taget op på land. U-båden er åben og når man kommer ind i den får man en opfattelse af, hvor lidt plads, der reelt var til  besætningen på 24 mand. Endelig er der også udstillet et dansk Draken fly samt 2 russiske MIG fly.
Så gik det stille og roligt tilbage mod Fredericia ad de små veje på det sydlige Fyn og efter en god italiensk is på havnen i Assens var den lille delegation atter tilbage på motorvejen med retning mod Fredericia og kammeratligt samvær.
Søndag var hjemrejsedag. Dog gik turen via Ebeltoft og Fregatten Jylland. Fregatten er tydeligvis fra en lidt anden tid end det vi havde set lørdag, men ikke desto mindre spændende og tankevækkende. Fregatten havde en besætning på omkring 430 mand, der givetvis heller ikke havde haft ret meget privatliv.
Efter en kort frokost i Ebeltoft gik det hjem mod Aars, og en rigtig god weekend, lakkede mod enden.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224