Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Christian var fører for en af grupperne og har her netop fået detaljer om næste opgave.

Politikompagni Himmerland alarmeret fredag aften

I forbindelse med Forårsøvelsen, som kompagniet afholdte lørdag, blev hele kompagniet fredag aften alarmeret som forberedelse til øvelsen.

11-02-2018
Bevæbnet med nogle telefoner og et par folk til at til at hjælpe med at ringe rundt, lykkedes det kompagniets kommandobefalingsmand, Hanne, at få kontakt til hele 91% af kompagniets medlemmer.
Det er et flot resultat og endvidere lykkedes det at få et par medlemmer mere med til selve øvelsen lørdag.
Forud for øvelsen var gået en rum tid med opbygning af et scenarie, hvor et fjendtligt indstillet land, Jeltland, udviste mere og mere agressiv adfærd overfor bl.a. Danmark. Fra øvelsesledelsens side, var der de seneste uger udsendt et antal øvelsesaviser, der fortalte om Jeltlands stigende aggresive adfærd, der lørdag havde et antal sympatisører samt mindre specialenheder i Himmerland. I den seneste tid havde der også været u-båds aktivitet omkring Livø og der havde været en række indbrud på militære depoter. Politiet havde længe været under et stigende arbejdspres, da Jeltlands sympatisører og agenter i Danmark havde været årsag til en del uro og en række optøjer i de større byer.
Lørdag startede med morgenmad og efter en kort morgen appel med hejsning af flaget blev alle enhederne sendt på landevejen. De enkelte førere havde fredag aften forberedt sig på hvilke typer af opgaver, de kunne blive indsat i og også hvilket område, de som udgangspunkt skulle operere i.
Kompagniet havde 3 grupper at sende ud til de enkelte opgaver, der bl.a. handlede om førstehjælp, observation af mistænkelige personer og hjælp ved færdselsuheld. Endvidere var alle grupper på skydebanen og fik gennemført K7 skydningen og alle grupper var også på Aalborg Kaserner, hvor der var mulighed for at få taget foto til det nye ID kort. Selve øvelsen blev afsluttet kl. 16.00 efter at en kolonne var ført gennem Aars by.
Til at bistå folkene i marken var der et forsyningselement, hvor Torben bistået af 4 friske hjælpere sørgede for mad samt stumper til enhederne. Endelig var der også oprettet en kommandostation, hvor der bl.a. blev øvet signaltjeneste samt føring af distriktets log for taktisk leder.
På momentsiden var der enheder fra både Hjemmeværnskompagni Jyske Aas samt Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland, der alle kørte i "åben sportsvogn", dvs. Mercedes Geländewagen med ingen eller meget lidt beskyttelse mod vinterkulden udover adskillige lag tøj. Det så ud til at være en særdeles kold fornøjelse.
Ved afslutningen var der stor tilfredshed med dagens forløb og alle havde fået noget med hjem.
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring