Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kom og mød vor nye FIK!!!

FIK – Hjemmeværnets nye Fleksible Indsats Køretøj på besøg.

27-04-2017
Af Edmund Christiansen, Kontaktofficer ved Politihjemmeværnskompagni Køge
Hjemmeværnet holder øvelse den 6. maj i Køge og på Stevns
De lokale hjemmeværnskompagnier på Stevns og i Køge holder øvelse i lokalområdet i weekenden 6.-7. maj og i denne forbindelse, hvor vi blandt andet anvender vore nye fleksible Indsats køretøjer til transport af mindre enheder, vælger vi også at give dig mulighed for at se dem nærmere an i virkeligheden og samtidig få en snak med vore lokale medlemmer.
Vi vil være på Torvet i Køge både med vor FIK, men også med vor nye MAN transporter.  Og du vil få mulighed for at se begge køretøjer og stille spørgsmål til lokale hjemmeværnfolk i tidsrummet fra 10.00 til 16.00, hvor vi også byder på lidt lækkert fra vore feltrationer.
Men for at I ikke skal køre helt til Køge, kommer vi også lidt rundt på Stevns og her vil I få mulighed for at se vor FIK samt en politibil følgende steder og tider:
       Stevnsvej 72 (Rema 1000) i Strøby Egede kl. 10.15 – 11.00
       Bredgade 5 (SuperBrugsen) i Hårlev kl. 11.20 – 12.00
       Nytorv i Store Heddinge kl. 12.30 – 13.30
       Stevnsvej 27 (Netto) i Strøby Egede kl. 13.50 – 14.30
Alle stederne byder vi i lighed med arrangementet på Køge Torv på lidt forfriskninger fra vore feltrationer.

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland
råder over 8 styk af den nye FIK, hvoraf de 2 normalt er stationeret i Køge klar til hurtig indsættelse og hjælp til det lokale Beredskab, og det er netop disse 2 køretøjer, vi anvender på øvelsen.
Mandskab fra Politikompagni Køge bemander sammen med folk fra Bevogtningskompagni Stevns karavanen af biler og stadet på Køge Torv.
Stormen Urd – januar 2017
Netop de enheder, som deltager i denne øvelse, Bevogtningskompagni Stevns og Politihjemmeværnskompagni Køge, var de samme enheder, som blev indsat i januar måned i år, hvor stormen Urd raserede både på Køge Havn og langs Køge Å. Enhederne ydede hjælp til Beredskabet i Køge både med afspærring på havnen samt dirigerede færdsel ved afhentning af sandsække og ikke mindst den meget aktive indsats med at fylde sandsække og hjælp til placering af disse, var meget værdsat både af berørte borgere og Beredskabet i Køge.
Så du har altså nu mulighed for samme dag – lørdag den 6. maj – at se vor nye FIK og hilse på de lokale folk, som hjalp til i forbindelse med stormen Urd og spørge dem om, hvad der får dem til at forlade hjemmets varme på de mærkeligste tidspunkter af døgnet for at komme Politi og Beredskab til hjælp – Velkommen.
Informationsarrangementer
Tirsdagene den 9. og den 16. maj afholdes informationsaften kl. 1900-2130 på Køge Hjemmeværnsgård, Københavnsvej 265, Køge.  Her gennemgås det, hvad der forventes/kræves for at være aktivt medlem af Hjemmeværnet.
Tilsvarende arrangementer gennemføres samtidigt på Hjemmeværnsgården, Sigerslevvej 2 i St. Heddinge.

Fakta

• FIK = Fleksibelt Indsats-Køretøj. • VW Crafter 50, 4x4, Heavy Duty. • Kan rumme ni mand, en hund samt udrustning. • Kræver stort kørekort.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring