Topbanner

Nyhed

Vivian ramt af skud som passager i bil.

Hjælp til Politiet på en anderledes måde

Uge 4 bød på spændende opgaver sammen med Sydsjælland & Lolland-Falsters Politi.

07-02-2016
Onsdag den 27. og torsdag den 28. januar stod den på momentopgaver i Kulsbjerg terrænet ifm. politiets Reaktionspatruljeuddannelse. POHVK NSV stillede med 4 mand m/k begge dage, og skal lige love at vi fik én på opleveren.
 
Politiets Reaktionspatruljer vil blive brugt til indsættelse mod f.eks. særlig farlig gerningsmand, rocker/bande konflikter, men også ved f.eks. terroranslag. Det er politiets filosofi, at der skal være minimum én Reaktionspatrulje på gaden i kredsen 24/7/365.
 
Patruljen er særligt efteruddannede betjente, krydret med lidt ekstra udstyr i forhold til den normale patrulje betjent. Reaktionspatruljen er som standard udstyret med H&K USP 9mm tjenestepistolen, dertil kommer der H&K MP5 maskinpistolen og M/10 karabinen – som vælges ud fra det scenarie hvori de indsættes.
 
 
Det var de fremmødte Hjemmeværnsfolks opgave, at agere forskellige momenter. Onsdagen blev brugt i skoven hvor de ”østeuropæiske” pengetransport røvere skulle ”gemme” byttet, og det så var Reaktionspatruljernes opgave at anholde disse, eftermiddagen gik med træning af hvordan gerningsmænd tages/beordres ud af køretøjer og derefter anholdes. I den forbindelse må vi lige sige, at asfalten var våd og kold.
 
Torsdag skete der så det forfærdelige, at Vivian desværre blev skudt ved et ”drive-by-shooting”. En forbi passerende bil, havde skudt mod en gruppe, men desværre kun ramt Vivian. ”Offeret” var bevidstløs og det var så op til betjentene at sikre området, samt yde den nødvendige førstehjælp.
 
Her var det især spændende at se, hvor forskelligt de enkelte patruljer løste den samme opgave, men det skal siges fra Vivian – at de var grundige med deres førstehjælp.
 
Således fik vi 2 x 8 timer til at gå.
 
 
Lørdag var det så under lidt mere fredelige omgivelser på Politigården i Næstved. Igen stillede POHVK NSV med 4 mand som figuranter ifm. uddannelse af Konfliktrådsmæglere.
 
Her skulle vores skuespilstalent så stå for prøve, dog ikke ud fra komplet fri fantasi, idet scenarierne var beskrevet af de uddannelsesansvarlige – så det var bare at ”spille” dem.
 
Det gennemgående tema var ”nabostridigheder”, og især ved gruppemæglingen fik de deres sag for, de stakkels mæglere – og det var skide sjovt, at se den fuldstændige udfoldelse af skuespils talentet.
 
Fælles for begge dage er, at politiet var yderst glade for og tilfredse med, at Hjemmeværnet kunne stille med folk til at hjælpe dem med deres uddannelse. Så vi håber da på, at der også i fremtiden kommer flere af disse skæve og sjove oplevelser.

Skrevet af fg GF UDDGRP Kenneth Brogaard

Fakta

Hjemmeværnet stiller altid op når samfundet kalder. Politikompagnierne er speciel uddannet til at kunne bistå politiet med afspærring, eftersøgning og meget mere

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224