Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

POHVKNSV klar til kamp

Anderledes skydebane dag på Antvorskov skydebane. Til stor glæde for alle skytterne.

03-06-2018
​Lørdag d. 26 maj havde kompagniet skydebanedag i Antvorskov. De fleste startede på hjemmeværnsgården hvor de hjalp til med at slæbe en masse udstyr ud og pakke bil.

De fleste tænke nok hvad skal vi dog med alt det udstyr, men chefen havde en plan. Godt nok er vi et politikompagni men det betyder jo IKKE at vi bare skal ligge og skyde efter ringskiver. Er det det man vil kan man jo melde sig ind i en skydeklub.

Vi fik pakket og kørte mod Antvorskov hvor vi ankom lidt i ni. Vi statede med at gøre banen klar til den obligatoriske K-skydning. 

Da banen var klar fik vi hurtigt overstået K-skydningen og så kunne vi komme igang med chefens plan. Det skulle være improviseret kamp fra stilling, så folkene fik til opgave at slører skyttegraven og lave en lille kampstilling. Efterfølgende blev nærsikring bemandet og resten gik i hvile område i skoven. Kommunikationen mellem nærsikring og hvioleområde var selvfølgelig vores dejlige og velfungerende M58 Telefon. 


Der gik selvfølgelig ikke lang tid så dukkede der fjender op, og folkene måtte hurtig ud i skyttegraven, og så skulle der ellers føres kamp. Det gik rigtig godt og fjenden blev nedkæmpet og folkene vendte tilbage til hvileområdet for at forpleje. Imens giv vi så igang med at ændre i skyttegraven, det skal jo ikke være for nemt.

Sikringsposten blev bemandet igen og fjenden dukkede op. Folkene kom hurtig ud og fik sig nøget af en overraskelse da skyttegraven jo ikke lignede det de havde efterladt. Detr betød at de hurtig måtte tilpasse sig situatioen og optage kampen med fjenden.

Uheldigvis blev GF såret og NK måtte tage over, først skulle GF dog lige nødflyttes.

Det var en rigtig god og anderledes skydebanedag og helt sikkert noget vi gentager. Så til alle jer der ikke kunne deltage kan jeg kun opfordre jer til at møde op næste gang.



Det kan godt være vi er POer men vi skal kunne det grønne, det et spørgsmål om sikkerhed og dermed overlevelse. Men folkene viste endnu engang at de er omstillingsparate og ikke bange for at prøve noget nyt.


Så glæder mig til næste skydebanedag, her vil vi dog bruge lidt tid på indskydning af våben, K-skydning og måske mærkeskydning. Men følg med på hjv under aktiviteten da det kommer til at stå der.

Tusind tak til jer der mødte op og var med til at gøre det til en rigtig god dag. Vi ses forhåbentlig også næste gang.

På gensyn næste gang

CH og DF




Fakta

Skydning er obligatorisk for alle aktive hjemmeværns-soldater, også os fra Politikompagnierne. Det jo begrænset hvor lang vi kan slå med en stav :-)
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring