Topbanner

Nyhed

Foto: Jes Saxe

VM Haandbold 2015

VM i kvindehåndbold 2015 er nu overstået. I Næstved har Politikompagniet også deltaget i afviklingen i de ni dage, de indledende runder har stået på her i Næstved.

22-12-2015

Vi havde til opgave at støtte Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi med færdselsregulering og observation mod mistænkelige objekter omkring Næstveds nyopførte Arena, der med VM'et skulle afvikle sit første offentlige arrangement.

Sammen med flere hundrede andre frivillige fra byen har Politikompagni Næstved sikret, at spillerne fik ro til deres kampe, og at alt klappede undervejs. Selvfølgelig var der lidt opstartsnervøsitet den første dag, men problemer og opgaver undervejs blev hurtigt og fleksibelt løst. Der har været en stor vilje til, at det bogstaveligste forstand spillede. På parkeringssiden har frivillige fra Arenaen hjulpet og gjort et stort stykke arbejde i at "pakke" bilerne tæt på P-pladsen, så områderne blev udnyttet optimalt.

Undervejs i VM-runden har der været mange hensyn at tage, først og fremmest spiller- og fanbusser, VIP-personer, udstillere, arrangørerne, naboer, og ikke mindst de mange tusinde gæster, som hver dag passerede gennem indgangen. Opgaverne kunne klares med et smil og en forklaring, og til tider har vi været guider rundt i byen for udenlandske buschauffører eller fans, der stolede mere på deres GPS end vore anvisninger. Vi har gjort os mange gode erfaringer, som kan bruges næste gang til et VM. F.eks. tager det ca. 12 minutter at tømme Arenaen med 2700 gæster, og under 30 minutter før p-pladserne var tømte.

Rundt regnet har Hjemmeværnet bidraget med omkring 25 personer og ca. frivillige 500 timer i et blandet vejr med sol, frost, regn og slud under det flotte VM i Næstved.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224