Bootcamp
Hvert år afholder Hjemmeværnet en Bootcamp, hvor man på tre intensive uger gennemgår hele den lovpligtige uddannelse.
Hjemmeværnets grupperadio (SPR)
Bare 580 gram vejer den nye bærbare grupperadio, Secure Personal Radio (SPR), som i fremtiden skal sikre kommunikationen mellem, eksempelvis, gruppefører og delingsfører.
Center for Stabiliseringsindsatser
Hjemmeværnets bidrag til Danmarks internationale stabiliseringsindsatser består af militær kapacitetsopbygning, støtte til civil genopbygning, støtte til humanitære indsættelser og øvrige internationale opgaver, herunder bevogtningsopgaver.
Politihjemmeværnsenheder
Politihjemmeværnsenhederne varetager opgaver for Politiet. Mest almindeligt er færdselsregulering, afspærring og adgangskontrol. Enhederne hjælper også til ved eftersøgninger og med observationsopgaver.
Virksomhedshjemmeværnet
Medlemmerne af Virksomhedshjemmeværnet uddannes og trænes i at beskytte Danmarks jernbane- og forsyningsvirksomheder. Kompagnierne samarbejder med DSB, Banedanmark, DONG, Vattenfall, TDC, Post Danmark og DR.
Optagelse i Hjemmeværnet
Hjemmeværnet løser krævende opgaver, der er afgørende for, at samfundet kan fungere. Derfor stiller vi en række krav til vores ansøgere, før de kan blive frivillige. Og derfor tager ansøgningsprocessen normalt mellem to til fire måneder.
Danmarks befrielse 4. maj 1945
I kølvandet på Danmarks befrielse den 4. maj 1945 stillede modstandsbevægelsen krav om, at bevægelsen blev omdannet til et hjemmeværn.