Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Talstærk opbakning til månedlige INTRO aften

Onsdag den 8. november 2017, var kompagniet samlet for at modtage den sædvanlige introduktion til månedens emne. Desuden havde kompagniet besøg af vores nye distriktschef, MJ Sten Egesø.

10-11-2017
​Efter den sædvanlige appel i gården, bød kompagnichef (KC) Johnny Nielsen aftenens gæst velkommen, og han takkede for det talstærke fremmøde. 

Efter en kort gennemgang af programmet, gav KC ordet til distriktschefen (CH), som indledningsvis roste kompagniet for at man startede og sluttede med en appel. CH fortalte herefter om hans baggrund, og hans tilgang til det nye job som distriktschef for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland. 

 
CH fik også lejlighed til at informere om status for Hjemmeværnets Beredskabsstyrke. De endelige direktiver fra Hjemmeværnskommandoen afventes stadig, men CH ridsede hans forventninger til indholdet af disse op, og han opfordrede kompagniets medlemmer til at gøre sig beredskabsklar.

 



Herefter informerede KC om sidste nyt fra kompagniet 

Han fortalte bl.a. om:  
  • Alarmeringsøvelse i oktober, som udover den indledende alarmeringsøvelse fredag aften, også bød på en GRØN (og våd) bevogtningsøvelse, afsluttende med deltagelse i en meget spændende og anderledes distriktsskydning søndag. På trods af det omskiftelig vejrlig, som også bød på strålende solskin, sluttede alle deltagerne med et højt humør søndag eftermiddag. 
  • Flere indsættelser - både i oktober og november, hvor indsættelse i området i Jyllinge Nordmark og Roskilde havn var dem, som trak flest ressourcer. KC takkede for opbakning til alle, som havde mulighed for at stille op til disse indsættelser.
  • Det netop overståede BM-seminar, som udover konkret uddannelse i brugen af uddannelsesdatabasen og strukturdatabasen, også indeholdt træning i afholdelse af lektioner efter de nyeste principper for dette i forsvaret. Sidst men ikke mindst blev der brugt meget tid på at finpudse de mange aktivitet, som ledelsen i kompagniet har planlagt for 2018.
  • Det kommende kompagnirådsmøde den 29. november, hvor der desværre også er nøglepersonelmøde på distriktet samme aften. KC bad derfor KDODF om at repræsentere ledelsen denne aften.
  • Afslutningsvis, at SG Niels Behr netop var hjemvendt fra Hjemmeværnskolen, hvor han havde fuldført sin uddannelse som delingsfører. KC meddelte at Niels med øjeblikkelig virkning indtræder som fungerende DF i 1 PO DEL.  Desuden indtræder Henri Rossen som fungerende NK DEL i 1 PO DEL. Begge vil i en overgangsperiode også virke som gruppefører i deres gamle grupper.    

 

Herefter gav KC ordet til kompagniets næstkommanderende (NK), som gennemgik månedens emne: ”March, Beredskabsområde og Afsøgning”

NK gennemgik:

 
  • Indholdet og formålet med månedens emne. Han fortalte at kompagniets DF og GF i den kommende tid, vil afholde teoretiske og praktiske lektioner i bl.a.  principperne for de forskellige typer march, BSO tjeneste og rensning af objekt.
  • AKOS for november og december 
  • Status for hvor mange af kompagniets medlemmer som pt. er beredskabsklar 
  • Status for kompagniets enhedsuddannelser   
  • Afslutningsvis opfordrede NK alle kompagniets medlemmer til at bakke op omkring kompagniets afholdelse af førstehjælpskurset (FSU 167) i januar 2018. 

 
Herefter sammenfattede KC og delingerne samledes for at planlægge månedens aktiviteter.

 
Aften blev (som altid) afsluttet med en fælles aftrædning, og KC meddelte i denne forbindelse at Steen J. tiltræder som garagemester på Roskilde Hjemmeværnsgård.   

 

44DE9473-D061-4B2E-B35C-04F9D38E8982.jpg 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring