Topbanner

Nyhed

Henning Sørensen modtager Balto og hans præmie af OB Mogens Bech, CH/TR Nord og midtjylland.

DM for tjenestehunde 2016

Hjemmeværnshund og –hundefører  fra Thy vinder Bronze ved
Danmarksmesterskabet for Hjemmeværnets tjenestehunde.

20-09-2016

​Af Paul Vittrup

Henning V. Sørensen fra politikompagni Thisted opnåede med sin hund Balto, en 3. plads ved Hjemmeværnets landskonkurrence, der blev gennemført i den forgangne weekend i Skydeterrænet i Tranum.
Der deltog i alt 28 hunde fra hele landet.  De havde kvalificeret sig gennem regionale udtagelseskonkurrencer.
 
Balto er en godt 8 år gammel Labrador han. Resultatet er på grundlag af 7 års træning, så det må siges at være en værdig afslutning for dens tjeneste, idet den inden længe går på ”pension” da de sanser hunden bruger bliver svagere med alderen.

Henning er nået frem til Balto, der bevogter den fundne figurant, i disciplinen Patrulje.
 
Der blev konkurreret i disciplinerne:
Skydning:     Hunden ligger ved siden af føreren medens han/hun beskyder i alt 10 mål på afstande mellem 50m og 300m
Patrulje:       Hunden skal på grund af lyden markere en figurant (fjende), der gives strafpoint hvis der er en fejlmargin på over 1 meter. Dernæst skal figuranten opsøge og bevogte figuranten på grund af fært.
Rundering:   Hunden skal afsøge et større område og ved halsgivning markere, der den har fundet noget. Ved DM var der to genstande og en liggende figurant.
Feltsøg:         I et tæt begroet område er der placeret 4 genstande (på størrelse med en tændstikæske) som hunden selvstændig skal finde, idet hundeføreren ikke må gå ind i feltet.
Dressur:        Klassiske lydighedsøvelser både med og uden line.
 Vinderen af DM blev en hund og –hundefører fra Totalforsvarsregion Sjælland og nr. 2 blev hund og –hundefører fra Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224