Topbanner

Nyhed

BM-træning 16-18/9 for nuværende og kommende førere

Det er mere krævende end nogensinde at være fører i HJV. Uddannelsen er over tid blevet meget omfattende. Vi har "Gravet dybt" og sammensat en øvelse med elementer, der sætter førerens færdigheder, sunde dømmekraft og handlekraften i centrum.

13-08-2016
 
"BM træning" for nuværende og kommende BM i Finderup
Det er mere krævende end nogensinde at være fører på GRP/DEL niveau i HJV. Uddannelsen er over tid blevet meget omfattende- Måske på bekostning af enkeltmands- og traditionelle førerfærdigheder?
Vi har "Gravet dybt" og sammensat en øvelse med elementer, der sætter befalingsmandens enkeltmands-færdigheder, sunde dømmekraft og fremfor alt handlekraften i centrum. Det er færdigheder, som kan gavne jer kommende, nye- eller rutinerede befalingsmænd i mange indsatsformer
Der er ”A-ha oplevelses garanti” Selv om nedenstående ser velkendt ud!
  
Indhold:
·         Træning i Fører rollen: Mere simple befalinger og føring - væk fra "Whiteboard warrior"
·         Træning i leder-, vejleder rollen: At give tilbagemeldinger og justering af andres udførsel.
·         Placering og indretning af poster (HJV Kerne kompetence) -samspil ml. føreren og posten. Postinstruks SMASSH og 4 B'er, Beredskab og alarmering.
·         Enkeltmandsfærdigheder: Overdagningsområde/bivuak/beredskab, SOP fremrykning og passage af hindringer.
 
Generelt:
·         Øvelsen/konceptet er bygget på føreruddannelserne - Dvs. man skiftes til at være fører og bliver udfordret på individuelt niveau.
·         "Føring og befaling fra hoften" bliver et centralt element
·         Scenariet vi vil øve er: "Opgaveløsning i et område behersket af fjenden" - vi tager udgangspunkt i faget "Patruljetjeneste" som vi ”Støver af” og tilpasser.
·         For at styrke BM generelle færdigheder bliver tempoet lidt højere end vi plejer.
·         Vi vil viser/øver nogle færdigheder, der (forhåbentligt) giver BM mere overskud til et bedre overblik. Vægten bliver langt på indlæring - ikke "Røv og torpedo".
 
Praktisk: Tilmelding først til mølle, STHVK EJY og HVK AROS har 1. prioritet. Max 12 øvelsestagere.
 
Start: G1 Fredag d. 16/9 kl 18:00, Uniform, basis, våben, blød hat, rasteudstyr samt ”gummisko” til vandpassage. Feltrationer undervejs, overnatning i bivuak.
Slut: G1 Søndag efter vedligehold d. 18/9 kl 16:00
 
 
På vegne af øvelsesledelsen
M.v.h. Carsten Toft TO1/frivst HDEJY
 
 
Weekenden er primært for førere og kommende førere, men har du lyst alligevel, vil du kunne deltage hvis der er plads.
 

Fakta

Har du lyst til en fantastisk oplevelse, er det her du skal tilmelde dig. Det bliver sandsynligvis hårdt, men super sjovt!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224