Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

"Hold kæft det er koldt" siger hun!

Hun ligger sig ned i det rimfrosne græs, med de lette snefug dalende ned over sig. Jorden er stenhård af frost - men instruktøren er ligeglad; han og lige så iskold og hård: Én - og - to - og - tre - og....

06-02-2018
Tiden med dovenskab og slendrian er ovre for de nye rekrutter i Stabshjemmeværnskompagni Østjylland.​ I hvert fald for de, der er mødt op til 'Rekrut FUT'. Med den knirkende frosne jord under sig, og til lyden af den knagende is på vandpytterne, der giver efter for tyngden af løbeskoene, slider de sig ad stierne i Hasle Bakker. Luften skærer koldt i lungerne og lægger pres på kroppen indefra. Det bliver ikke sagt meget. Bare fremad - skridt for skridt.
 
Fysisk uddannelse og træning for rekrutterne er i gang. Et eftermiddagsarrangement efter arbejdet og skolen er slut, og inden aftenen endelig falder på. En mulighed for ikke bare at tage hjem og dovne den, men istedet finde sammen med ligesindede, og spejde mod de udfordringer, der ligger foran hver især. Enten i form af lovpligtig uddannelse eller funktionsuddanelse.
 
"I Udgangsstilling til armstrækkere" lyder det pludselig. I taktfast tælling arbejder de sig op og ned. Med hver anstrengelse sætter de en lille smule mere kampkraft ind på kontoen, så der er noget at hæve af, når udfordringerne kommer. For dem bliver der nok af, og det bliver sjovt, spændende og lærerigt.
 
Velkommen til I nye.
 
 
 
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring