Topbanner

Nyhed

​Foto: John Jauert

Kontrol af indskydning af personligt udleveret våben

Jeg vil byde på mulighed for liggende, knælende og stående skydning, herunder også tidsbegrænset skydning.
Og så har jeg samtidig fået lovning på, at vi denne dag låner 2 stk. LSV’er af et andet kompagni.

28-09-2015
​​Indhold til næsteskydebanedag lørdag den 10.10.2015 bliver:
Kontrol af indskydning af personligt udleverede våben – se nedenfor hvorfor….!
Samtidig tager vi puljevåben med ud på skydebanen, så vi kan få sat flueben ved jer, der endnu har til gode at komme ud at skyde i år.
Herudover er der mulighed for at indskyde et puljevåben, få det øremærket med navn til næste skydedato søndag den 15.11.2015, hvor vi gennemfører duelighedsskydning.
Jeg vil byde på mulighed for liggende, knælende og stående skydning, herunder også tidsbegrænset skydning.
Og så har jeg samtidig fået lovning på, at vi denne dag låner 2 stk. LSV’er af et andet kompagni. Der vil derfor også være mulighed for at vedligeholde jeres færdigheder på det felt.


Foto: John Jauert
Skydelærerne har haft en lærerig weekend. Det skal straks komme alle jer til gode.
Vi startede med at blive præsenteret for et billede af en skive hjembragt fra en test hos vores leverandør af ammunitation med en accepteret egenspredning på 7,5 cm (mod NATO 15 cm) hm – godt vore jægere køber hos andre leverandører.
De første skydninger var en demonstration af, hvorledes vi som skytter bliver ”draget” af det sorte i skydeskiven. Alle måtte konstatere, at vi skulle i gang med kontrol af vores indskydning og i forløbet foretage justeringer på de enkelte sigtemidler.
 Altså fik vores børnelærdom et skud for boven, hvilket var godt klaret taget i betragtning, at vore undervisere var fra Flyvevåbnet…..
Så gik vi over til at finpudse indretningen af skydestillingerne. Igen kunne vi konstatere, at vi alle kunne blive bedre. Samtidig havde vi selv rig mulighed for at få mange skydninger – SUPER.
Det blev sen eftermiddag inden teorien om farekalker og seneste rettelser til SIKKAV trængte sig på.
Søndag blev en våd omgang (mit basis var først tørt om onsdagen) men på trods af vilkårene, havde vi meget glade skytter som forlod os efter endt skydning.
De have alle og flere meget markant forbedret deres skydning. Tilretning af skydestilling er ikke kun et spørgsmål om kroppens placering bag våbnet. Det har lige så meget med sigtebillede, placering af aftrækkerfinger og ikke mindst gennemførsel af aftrækket at gøre.
Jeg glæder mig til, at de nye metoder kan komme jer til gode, når vi mødes næste gang på skydebanen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224