Topbanner

Nyhed

Øvelse - Øvelse - Øvelse Store dele af Danmark rammes af storm 2

Store dele af Danmark rammes af storm med vindstød af orkanstyrke samt oversvømmelser.

24-11-2016
Så er det blevet tid til øvelsesstart.
Plancenteret kontrollerer om alt er klar til ”kamp”.
Procedure gennemgåes en sidste gang.
Vagtstyrken fra STHVK TRSJ er ankommet.

Befalingen for iværksættelse af adgangskontrol ved Fortunstok er givet.
Og indsigt i øvelsesforløbet er det også blevet til. Hvem er ”fjenden”, altså Dorthe, hvilke enheder er sat ind, hvad kan vi forvente af opgaver og hvordan vil vi fordele enhederne i området.
Vagtstyrken virkede glade for at få en dybere baggrund for øvelsen og hvordan forløbet er. KN Henrik Breiting viste styrken gennem Briefing rummet, plancenteret og operationscenteret og forklarede lidt om hvad der er de forskelliges opgave.

Øvelsesstyrken blev rettet op af OB Egil Schjønning og meldt af til GM Flemming Mathiasen, som gav en instruktion om formålet med øvelsen. Regionens folk lyttede nøje efter.
Så er øvelsen skudt i gang.
 
 
 

 
 
Ja ja rolig nu, klokken er 12.00 og det er frokost tid.
 
Oplæg til øvelse og frokost blev til fulde udnyttet af vagtstyrken, hvis opgave blev iværksat kl. 12.00.
 
Bevæbnet vagt blev etableret. Liste til føring af personer tilstede i Fortunstok.
Da der ikke var særligt mange tilbage i bygningen, blev det til en let opgave at skabe sig et overblik hvem var tilbage i bygningen. Efter hånden som Regionens personel returnerede til Fortunstok, blev de instrueret om måden at flytte kort nålen, der indikerer om de var i bygningen eller udenfor. En god opgaveløsning, som Stabskompagniet fik stor ros for.
Nu fortsætter øvelsen med indspil.

Krydstogtskib påsejler en mole i Københavns havn pga. det dårlige vejr.
Et Norsk tankskib med 60.000 tons råolie bliver påsejlet af et russisk skib nord for Sjælland med et olieudslip som følge. Olieudslippet følges nøje og der indhentes data om hvor meget olie og hvilken type, hvor driver det hen. Olieudslippet følges time for time, de værste scenarier overvejes og vurderes. Desværre er udslippet på vej til og ind i Isefjord og Roskilde fjord. Habitat områder undersøges, på forståeligt dansk er det områder med fugle- eller dyrebeskyttelses, desværre er området mellem Rørvig og Hundested og hele Roskilde fjord, sådan et område.
Der løber stadig meldinger ind, de bliver bearbejdet, men hvor kan vi forvente at olien ”går” i land eller kan vi være så heldige at stormen lægger sig og vandet begynder sit tilbagetog og vi undgår måske nok at olien ”går” i land eller i hvert fald kun på et lille område.
 Der afholdes til stadighed stabsmøder, konfrontationer og forberedelse til møder.
Det er stilnet noget af med hændelser, mandskabet er også begyndt at blive lidt slidt og er trætte.
Sov godt – Stabskompagniets vagtpersonel passer på Jer
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224