Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Viden Om

Viden Om er Hjemmeværnets database for informationsartikler. Her finder du opdateret information om  Hjemmeværnet.

Databasen er under udbygning. Har du forslag til et emne eller en artikel, kan du henvende dig til Hjemmeværnskommandoens webkoordinator på hjk-kom-st3@hjv.dk

Søgning

Værn
Emne
Flere søgeindstillinger
Fritekst      

Søgeresultat

Danmarks besættelse og modstandskampen under 2. Verdenskrig

Besættelsesårene gav nye erfaringer og nyt udsyn for danskerne. Erfaringer, der blandt andet skabte grundlaget for en frivillig indsats som en vigtig del af det danske forsvar.

Bootcamp

Hvert år afholder Hjemmeværnet en Bootcamp, hvor man på tre intensive uger gennemgår hele den lovpligtige uddannelse.

Center for Stabiliseringsindsatser

Hjemmeværnets bidrag til Danmarks internationale stabiliseringsindsatser består af militær kapacitetsopbygning, støtte til civil genopbygning, støtte til humanitære indsættelser og øvrige internationale opgaver, herunder bevogtningsopgaver.

Danmarks befrielse 4. maj 1945

I kølvandet på Danmarks befrielse den 4. maj 1945 stillede modstandsbevægelsen krav om, at bevægelsen blev omdannet til et hjemmeværn.

Hjemmeværnets etiske regler

Hjemmeværnets rådorganisation har skrevet et sæt etiske regler, som skal danne grundlag for fremtidens hjemmeværn.

Hjemmeværnets grupperadio (SPR)

Bare 580 gram vejer den nye bærbare grupperadio, Secure Personal Radio (SPR), som i fremtiden skal sikre kommunikationen mellem, eksempelvis, gruppefører og delingsfører.

Hjemmeværnets støtte til det civile beredskab

Hjemmeværnet er en frivillig, militær beredskabsorganisation, som også yder støtte til offentlige myndigheder.

Hjemmeværnets støtte til Forsvaret

Hjemmeværnet er en frivillig, militær beredskabsorganisation og en del det samlede beredskab i Danmark.

Holdninger til Hjemmeværnet

Hvert år undersøger SFI den danske befolknings holdninger til Hjemmeværnet. I de seneste år har undersøgelsen blandt andet vist en stigende tillid til Hjemmeværnet.

Marinehjemmeværnet og havforskningen

Et samarbejde mellem Marinehjemmeværnet og danske havforskere er en gevinst for begge parter.

Optagelse i Hjemmeværnet

Hjemmeværnet løser krævende opgaver, der er afgørende for, at samfundet kan fungere. Derfor stiller vi en række krav til vores ansøgere, før de kan blive frivillige. Og derfor tager ansøgningsprocessen normalt mellem to til fire måneder.

Politihjemmeværnsenheder

Politihjemmeværnsenhederne varetager opgaver for Politiet. Mest almindeligt er færdselsregulering, afspærring og adgangskontrol. Enhederne hjælper også til ved eftersøgninger og med observationsopgaver.

Søredning

Marinehjemmeværnet indsættes i forbindelse med redninger til søs. Når alarmen går til Maritime Assistance Service, aktiveres besætningen på det nærmeste Marinehjemmeværnsfartøj.

Virksomhedshjemmeværnet

Medlemmerne af Virksomhedshjemmeværnet uddannes og trænes i at beskytte Danmarks jernbane- og forsyningsvirksomheder. Kompagnierne samarbejder med DSB, Banedanmark, DONG, Vattenfall, TDC, Post Danmark og DR.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring