Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Instruktørkursus med internationalt islæt

I juni afholdt Hjemmeværnsskolen "Instructor Course” i Nymindegab. Det er det danske instruktørkursus, som for anden gang blev gennemført på engelsk.

10-07-2015

Af kommunikationsrådgiver Jeanette Serritzlev, Center for Stabiliseringsindsatser. Foto: Premierløjtnant Gitte Kvist, Hjemmeværnsskolen

 

De 24 kursister kom fra Hærens Kamp- og Ildstøttecenter, US Army Reserve og Hjemmeværnet. Det er det velkendte danske instruktørkursus, der gennemføres på engelsk, og som derfor tiltrækker deltagere fra nær og fjern. ”Men det er vigtigt at fastslå, at kurset gennemføres efter den danske model, og at vi ikke ændrer noget i det, fordi det kører på engelsk,” siger kursusleder, premierløjtnant Gitte Kvist.

 

”Det er dog altid spændende, når deltagerne kommer forskellige steder fra, fordi de også kommer med forskellige tilgange til undervisning,” siger hun. Gitte Kvist er selv erfaren instruktør på kurserne og har også gennem flere år undervist i Georgien.

 ”Det er en stor cadeau til Hjemmeværnet, at US Army Reserve sender kursister til Nymindegab,” siger oberst Jens Sund, der er chef for skolen. ”I begyndelsen var det mest os, der sendte folk til USA, men amerikanerne er også interesseret i, hvad de kan lære af os,” fortæller han. Interessen for kurserne kommer dog ikke kun fra den anden side af Atlanten: ”Mange af vores frivillige synes også, at det er spændende, at der er andre deltagere,” siger han. ”For dem er det en god mulighed for at få indsigt i det amerikanske system.”

 

Derudover er der også en stigende efterspørgsel efter instruktører fra Hjemmeværnet, som kan gennemføre uddannelse på engelsk. Det ses både i Georgien og nu Irak.

 

Kurset gennemføres igen allerede til efteråret, og der er stadig ledige pladser. ”Jeg vil gerne understrege, at nye kursister ikke skal være nervøse for at kunne klare det på engelsk. Der går en dag med lige at komme ind i det, og så kører det,” siger kursuslederen, der håber at se mange kursister i uge 37. Kurset kører også til foråret i uge 21.

 

 

FAKTA

Kurserne afholdt på engelsk er en del af samarbejdet mellem det danske hjemmeværn og US National Guard. Samarbejdet betyder fælles deltagelse i udvalgte aktiviteter, herunder den store øvelse GOLDEN COYOTE, som Hjemmeværnet har deltaget i siden 2012.

 

Vil du vide mere om instruktørkurserne på engelsk? Så gå ind på Hjemmeværnsskolens hjemmeside på hjv.dk.

 ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224