Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Parade for OIR hold 2

Træningen er slut. Næste fase er for mange dedikeret til de pårørende. Derefter gælder det, det hele handler om: Operation Inherent Resolve hold 2 afholdt i dag parade på Antvorskov Kaserne. Blandt paradens deltagere var fire mand fra Hjemmeværnet.

26-06-2015
Af kommunikationsrådgiver Jeanette Serritzlev, CSI

Stolte pårørende og spændte soldater stod klar. Chefen for Hærstaben, generalmajor Hans-Christian Mathiesen holdt tale for holdet, der om en måned tager til Irak for at træne irakiske soldater.

"Lige uden for porten venter kampen for jeres irakiske kolleger," sagde han og understregede dermed opgavens væsentlighed.

"Men vi skal ikke kun have fokus på at træne andre," sagde chefen for Hærstaben. "Vi skal også have fokus på til stadighed at vedligeholde egne færdigheder," fortsatte han. Også når opgaven kan virke rutinepræget. 

Faglige forventninger
"Som ung så jeg muligheden for at tage en mission til Bosnien som en slags eksamen på min værnepligt," siger Brian, der er kaptajn og teamleder for de hjemmeværnsfolk, der skal af sted. "Denne gang er det endnu en eksamen, men en eksamen over min akkumulerede viden og erfaringer."

Han ser frem til udsendelsen. Det samme gør de andre. Gregers, der er udsendt som premierløjtnant, er hjemme kaptajn og eskadrillechef i Flyverhjemmeværnet. Han ser frem til de faglige udfordringer: "Jeg ser først og fremmest ud til at blive fagligt udviklet," siger han. "Og så bliver det spændende at bruge mine instruktørfærdigheder i en 'skarp' sammenhæng."

”Jeg har jo stort set altid været soldat," siger Pernille. Hun er sergent og har tidligere været udsendt til Afghanistan.​ "Jeg ser dette som en mulighed for at tage en udsendelse, inden jeg skifter uniform,” fortsætter hun og henviser til, at hun forventer at begynde på Politiskolen til næste år.​

Klar til afgang
Nøgleordene for soldaterne i missionen er ’omstillingsparathed’ og ’fleksibilitet’. ”Og det må man jo sige, at vi kender fra vores hverdag i Hjemmeværnet,” siger Pernille.

Nu venter et par ugers fortjent ferie, og den tid er nem at prioritere: "Tiden skal bruges på de pårørende," siger Gregers. "Men helt ærligt er vi nok mest af alt klar til at tage af sted," siger han.
 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224