Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Stor interesse for at træne irakiske soldater

Der var rift om pladserne, da Kapacitetsopbygningscentret i denne uge holdt orienteringsmøde om Hjemmeværnets bidrag til Operation Inherent Resolve.

24-04-2015

 Billedtekst
Danske soldater træner irakiske sikkerhedsstyrker i Irak. Foto: s Forsvarskommando.

Af Jeanette Serritzlev

Knap 10 år efter at Hjemmeværnet sendte sine første soldater til Irak, er der en ny opgave og et nyt behov for støtte. Hjemmeværnet er blevet anmodet om at stille fem soldater til Operation Inherent Resolve (OIR) til støtte for Hæren. Instruktørerne skal udsendes på OIR hold 2, der skal af sted omkring august i år.

”I første omgang er vi blevet bedt om at stille fem mand som instruktører til undervisning i basale infanterifærdigheder,” fortæller major Carsten Kühn Christiansen, der er souschef i Kapacitetsopbygningscentret. ”Det er en udfordrende og krævende opgave, så det er positivt, at der er så stor interesse blandt de frivillige.”

Orienteringsmødet fandt sted på Ryes Kaserne i Fredericia, men deltagerne kom fra hele landet. ”Der var mange gode spørgsmål, og selv om man kunne forestille sig, at mange bare ville deltage for at ’lytte med’, var det tydeligt, at de fleste havde en oprigtig interesse i missionen.”

De fem instruktører indgår i det danske kapacitetsopbygningsbidrag, som er på op til ca. 120 mand. Bidraget uddanner irakiske soldater i kortere moduler af fire til otte uger. Instruktørerne fra Hjemmeværnet følger den almindelige rotation og skal således være af sted i seks måneder. Bidraget er ligesom hold 1 udsendt til Al Asad Airbase i Irak, som ligger omkring 200 km fra Bagdad.

De fem kandidater er nu udvalgt og skal snart i gang med uddannelsen. I første omgang sker det internt via Hjemmeværnsskolen. Senere overgår de fem instruktører til 2. Brigade, som opstiller OIR hold 2.

FAKTA
Det danske bidrag under Operation Inherent Resolve omfatter et kapacitetsopbygningsbidrag på op til ca. 120 mand, hvori Hjemmeværnets personel indgår. Derudover stiller Danmark med et F-16-bidrag og et stabsbidrag placeret i Kuwait.

Hjemmeværnet er i første omgang alene blevet anmodet om at støtte OIR hold 2. Det kan dog ikke udelukkes, at der også bliver behov for bidrag på yderligere hold.

Du kan læse mere om operationen og Danmarks bidrag her​.​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224