Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hilsen fra Polen

En hilsen fra Hjemmeværnsflotille 471 der har været på været på øvelsessejlads til Stettin, Polen.

29-05-2018
Efter en tur med mange udfordringer med teknikken, ankom vi til Stettin fredag aften sammen med en besætning fra HVF 361 Isefjord, der havde lånt skib af Dragør, da deres eget var på anden opgave.
En af udfordringerne var, at Hjemmeværnet har skiftet til TDC, så der var nogle forbindelser, der ikke virkede. Og så var der sproglige udfordringer og manglende svar på, hvilken kaj vi skulle ligge ved. Men med god hjælp fra Swinoujscie Traffic lykkedes det at få den plads, vi helst ville have – Stettin Havn sendte endda en mand ud med et orange flag, for at vise os, hvor de havde tænkt sig vi skulle være.
Vi lå et meget smukt sted med udsigt til nogle flotte ”slotte” – Det maritime universitet, teateret og byens museum. Et flot springvand med forskellige farver lys kunne vi også se fra skibene.
Hjortøs besætning sørgede for nattevagt, så alle kunne sove roligt. Lørdag formiddag havde vi besøg af Oberst Kurt, der fortalte om NATOs organisation i Stettin. Og om eftermiddagen havde vi åbent skib på BOPA. Der kom flere gæster end forventet, det viste sig, at Kurt havde inviteret nogen til at besøge os.
Om aftenen havde vi et ”ryste sammen” program og søndag var der sightseeing i Stettin før vi tog afsked og sejlede hjemad i tordenvejr. Der blev registreret 1100 lyn i Stettin og Swinoujscie så det var noget af et lysshow.
Vel hjemme igen blev HJORTØ gjort ren så vi er klar til at rykke ud, hvis der bliver kaldt på os. 
Tekst: Leni Larsen
Foto: Jacques R. Surrow
 


 
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224