Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Tegnmodtagere

4. maj 2018 i Kalundborg

Som tidligere år afholdes 4. maj arrangement for at markere Danmarks befrielse fra den tyske besættelse 1940 til 1945

10-05-2018

Af Heidi Jul Hansen Frederiksen

I år havde man valgt at afholde arrangementet en smule anderledes end de forgange år. Sagen er, at man havde valgt at holde et arrangement på Sjælland, på samme måde som i Jylland. 

Årsagen til denne ændring var et forsøg på at få flere af de ældre til at deltage i arrangementet, men ændringen faldt ikke helt i god jord. Flere talte om, at det ikke var det samme, som når det blev holdt i Jylland, som et fælles arrangement for hele landet. Flere mente, det var lidt tomt, når der udelukkende var indbudt de der skulle hædres, og det derfor ikke var så mange, som når alle kunne hylde dem, der fik fortjenesttegn og årstegn.

I år var vi heldige med vejret. Vi havde det smukkeste solskinsvejr, da 22 glade og lidt spændte soldater og civile mødte op i Kalundborg.

Arrangementet begyndte med en velkomst. Der var dækket fine borde med plads til få personer ved hvert. Da vi sad der, kom der hurtigt gang i dagens program, så velkomsten blev hurtigt efterfuldt af mad. Efter maden holdt Timm Willum Larsen en tale om frihed, og hvad frihed betyder.

 

Efter maden blev der sat kaffe på bordet. Det var nu blevet tid til at uddele fortjenesttegn, årstegn og et våbenskjold. Timm Willum Larsen og Steen Jeffers stod for overrækkelsen af hæderstegn.


KN Rico Hansen, PL Brian Kaas Borgstrøm, OS Ivan Jul Hansen Valentin og Assistent Gitte Monica Hansen fik alle fortjenesttegn for deres arbejde i Flyverhjemmeværnet. De har hver især gjort et stort arbejde igennem mange år for Flyverhjemmeværnet. De har gjort det på hver deres måde.

Ud over fortjenesttegn blev der også uddelt et 60 års tegn til MG Anne Marie Bo Pedersen samt 50 års tegn til MG Kirsten Maarup Jørgensen og MG Ole Slente, og A. Slej fik uddelt et våbenskjold.

Det var et fint arrangement, hvor vi alle fik mulighed for at tale med andre soldater, hvor mange har brugt og stadig bruger mange timer på Flyverhjemmeværnet. Der var mulighed for at huske på andre spændende og sjove timer i Flyverhjemmeværnets tjeneste.

Fakta

Traditionen tro fejres 4. maj alle steder i det danske land.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring