Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Flyverhjemmeværnets marchteam

Marchteam Flyverhjemmeværnet deltog ved Airborne marchen 75 års jubilæum

Hvert år samles op til 20.000 personer fra hele verden for, at deltage i Airborne marchen i Arnhem.

16-09-2019

​​​​Af Donny Holm


​Selve turen er en hyldest de mange tusinde soldater, som deltog i historiens største luftindsættelse nemlig operation Market Garden. Selve operationen var strategisk vigtig for, at sikre de allieredes fremtog igennem Europa i 1944. Slaget blev på mange områder fatal for de luftbårne faldskærmstropper, og der blev udkæmpet nogle voldsomme slag omkring Arnhem, Nijmegen og de nærliggende byer.

 

Vi er 7 personer fra Marchteam Flyverhjemmeværnet, som har deltaget i selve marchen i 4 år. Selve turen er 25 km lang, og der er utrolig meget historie på den rute vi går. Der er gamle fly i luften, udstillinger med gamle køretøjer etc.

 

På turen deltager ud over en masse civile også soldater fra England, Holland, Tyskland, USA, Canada, Polen og Danmark.


I år var et ganske særligt år, da der i år var 75 års jubilæum. hvilket betød, at der ved mål området var overlevende veteraner, som havde deltaget i Operation Market Garden. Det var en ganske særlig følelse at deltage i, og vi fra Danmark høstede som altid stor anerkendelse, når vi går med Dannebrog foran holdet.

 

I næste måned deltager holdet igen ved Telegrafmarchen i Fredericia. Vi forventer dog, at holdet her består af op til 12 personer.

 

Marchhilsner fra Flyverhjemmeværnets Marchteam

​ 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring