Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Befalingsmandstævnet vendte tilbage i stærk form

Efter at have ligget i coronadvale, er Flyverhjemmeværnets befalingsmandstævne tilbage på programmet i et nyt format med fokus på vidensdeling og afpudsning af den vigtige teori bag opgaverne som fører.

31-03-2022


Ny viden og afstøvning af den gamle var omdrejningspunktet for det første befalingsmandstævne i 2022 i Flyverhjemmeværnet. Stævnet løb af sta​blen d. 26.-27. marts i Nymindegablejren med deltagelse af 25 stregbefalingsmænd. 

”Det er et par år siden, vi sidst har afholdt et befalingsmandsstævne, og den her gang ville vi gerne prøve noget nyt. Derfor har vi lagt vægt på at give de frivillige befalingsmænd indsigt i de store rammer, de indgår i som fører i Flyverhjemmeværnet, samtidig med at de også får input til deres daglige førervirke,” siger chefsergent Kent Gantriis, der har været ansvarlig for planlægning af stævnet. 

Programmet startede derfor ud med indlæg fra blandt andet Flyverhjemmeværnets chef og stabschefen for Hjemmeværnsskolen, efterfulgt af indlæg om den nationale forsvarsplan og Flyverhjemmeværnets plankompleks.

”Det er rart at vide, hvad de tænker oppe fra, så man ved, hvad man skal arbejde hen imod. Det hjælper jo så at sige, at vi alle kender planen, når vi skal køre samme vej alle sammen,” siger sergent Dina Watson, der deltog på stævnet og til daglig er gruppefører i hjemmeværnseskadrille 225 Roskilde. 



Hjem med gode ideer 
Befalingsmændene blev også budt på repetition af teorien bag førervirke for at få genopfrisket viden fra deres uddannelser og få den opdateret med de nyeste tilføjelser fra Hjemmeværnsskolen.  

”Det er ved at være nogle år siden, vi var på vores uddannelser, så vi har fået vedligeholdt den træning, vi tidligere har fået og også fået nogle gode ideer. Så vi kommer både hjem med inspiration og netværk til de andre befalingsmænd i Flyverhjemmeværnet, ” siger Dina Watson. 
 
De frivillige var ikke de eneste, som kom hjem med gode ideer – det gjorde den faste stab også. Det næste befalingsmandstævne var planlagt til foråret 2023, men efter befalingsmændenes positive tilbagemeldinger, bliver der arrangeret et ekstra stævne allerede i efteråret 2022.  

”Der har været et stort engagement fra alle befalingsmændene under hele weekenden. Så det har været en super oplevelse, som jeg glæder mig til at sætte i søen igen i efteråret,” siger Kent Gantriis. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring