Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly foran de fremmødte

CHHJV til forberedelse til certificering

Chefen for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly aflagde HVE 240 Odense besøg.

01-03-2021

​​​Af LDIOF Steen Hossmann


Lørdag den 27. februar afholdt HVE 240, Odense forberedelse til certificering for eskadrillens personel, der ved samme lejlighed fik mulighed for at hilse på chefen for Hjemmeværnet.

Generalmajoren havde valgt af bruge en lørdag formiddag på et besøg ved eskadrille 240, der den dag havde forberedelse til certificering på programmet.

Dagen startede med antrædning, hvor EC 240 Kjeld Houmøller gav en orientering om dagens program og velkomst til CHHJV.

Efter briefingen overgav CH 240 kommandoen og eskadrillen til CHHJV, der nu gav en "kort" orientering om grunden til hans besøg, der ikke kun var interesse i enhedernes virke, men også for at give en orientering om HJV´s udvikling og ikke mindst Flyverhjemmeværnets udvikling fra Luftmeldekorpset og frem til det professionelle Flyverhjemmeværn der er i dag. Et flyverhjemmeværn der er en vigtig del af det Militære beredskab og vigtigheden af dette i dagligdagen til gavn for civilsamfundet, Hjemmeværnet og ikke mindst Flyvevåbnet.

CHHJV tilbagegav nu eskadrillen til CH 240 til fortsat uddannelse.

Efterfølgende var det tid til rundvisning i eskadrillens nye domicil ved H.C. Andersen Airport.



​Efter rundvisningen og under behørig hensyn til Coronasituationen (mundbind anlagt) "blandende" chefen sig nu med personellet, der var i gang med samling af udrustning. Her fik CHHJV en god snak med personellet om løst og fast og i en fantastisk dejlig afslappet tone og stemning.



Kl 1100 var det tid for CHHJV med ledsagere at tage afsked med eskadrillen og nogle interessante timer i lyseblåt regi.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring