Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Flyverhjemmeværnet OB Kern Oddershede

Øvelse Cimber er lige om hjørnet....

I den forbindelse har vi spurgt chefen for Flyverhjemmeværnet OB Kern Oddershede, om hvilke forventninger han har til øvelsen og øvelsesdeltagerne.

23-09-2020

​Af LDKOM KN Elise Christensen


OB Kern Oddershede udtaler:

Øvelsen udgør en værdifuld anledning til at afprøve Flyverhjemmeværnets nye plankompleks, og derved øves eskadrillerne i aktivering, indsættelse og opgaveløsning på Flyvestation Aalborg i en meget realistisk ramme. Bevogtning af Flyvevåbnets tre operative flyvestationer og andre udpegede installationer er Flyverhjemmeværnets primære bevogtningsopgave.

Øvelsen er en enestående mulighed for førerne på alle niveauer til at demonstrere deres evne til netop føring under øvelsens forskellige faser, hvor en spændende og udfordrende drejebog gør, at alle deltagere løbende aktiveres.

Jeg forventer, at alle tager opgaven på sig og bidrager til, at Flyverhjemmeværnet opnår det bedst mulige træningsresultat – kun ved at spille ”spillet” fuldt ud får vi afprøvet planerne tilstrækkeligt til, at vi kan forbedre dem til næste gang.       

Jeg glæder mig meget til at følge øvelsen fra, at alle modtages på Flyvestation Aalborg ved Flyverhjemmeværnets Wing Element, og derfra sættes ind på flyvestationen i delingsramme på udpegede konkrete objekter/ansvarsområder, hvorfra de ledes af Flyverhjemmeværnets Operations Post. Det bliver rigtig spændende at se og opleve den enkelte soldat i aktion.
 
Operationssektionen har midt i en COVID19 tid formået at tilrettelægge øvelsen på en måde, så den stadig kan gennemføres, hvilket er meget tilfredsstillende og afgørende vigtigt for hele Flyverhjemmeværnet. Her har ikke mindst en fysisk adskillelse og opdeling i mindre grupper været en vigtig parameter. Det er tvingende nødvendigt, at vi alle uanset rolle under øvelsen efterlever de udsendte retningslinjer og de anvisninger, der gives under forløbet fra øvelsesledelsen.
 
Ser frem til en helt fantastisk og super god øvelse!!

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224