Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Flyverhjemmeværnets Musikkorps

FHV-musikere på topniveau

Flyverhjemmeværnets Musikkorps lægger arm med de garvede brass bands

20-05-2019

​Af Poul Monggaard


  • Vi er stolte over det, vi har opnået, og vi er glade for, at vi med vores optræden kan være med til at skabe positiv opmærksomhed om Flyverhjemmeværnet.

 

Ordene kommer fra Karina Kolmos, der er musikbefalingsmand i Flyverhjemmeværnets Musikkorps. Det har netop med en 3. plads spillet sig til tops blandt de danske brass bands.

Med deres messingblæsere og slagtøj lagde korpset succesfuldt arm med garvede bands ved Aalborg Musikkonkurrence (Aamuk). Den fandt sted 11. maj på Nørre Sundby Gymnasium.

18. orkestre deltog. Flyverhjemmeværnets Musikkorps var i gruppe A. Udover den flotte 3. plads blev korpsets fastansatte dirigent, Thomas Hyldgaard, udpeget til den bedste dirigent i gruppen.

De ca. 30 musikere, der alle er frivillige, spiller ved mange arrangementer i løbet af året, bl.a. 4. og 5. maj, og Valdemarsdag i år er korpset som det eneste amatørorkester inviteret med på marchen i København.

Carina Kolmos siger, at Flyverhjemmeværnets Musikkorps, der har hjemsted i Kolding, har en ambition om at deltage ved DM for brass bands næste år. Og den høje form skal bl.a. holdes vedlige på den ugentlige træningsaften.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring