Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Et af HVE 270's 2 fly

Faneindvielse og chefskifte ved eskadrille 270

Eskadrille 270 fik både ny fane og ny chef i weekenden 31 AUG-02 SEP. Det er henholdsvis den første fane og den anden enhedschef i eskadrillens historie.

10-09-2018

​Af Informationsspecialist Poul Monggaard og Jan G. Andersen

Ny fane

En nye fane – den første – til eskadrille 270 blev indviet ved eskadrillesamlingen på Flyvestation Aalborg 31 AUG-02 SEP. 

Det var eskadrillens ROF, HOS (pilotnavn), der havde fået fanen i hus som en gave fra Danmarks Samfundet.

Hjemmeværnets stabschef, brigadegeneral Jette Albinus, var til stede og talte ved arrangementet. Jette Albinus indviede fanen ved at slå et søm i for Hendes Majestæt. Chef Luftoperations-sektionen, major Peter Scharling Pedersen, slog et søm i for fædrelandet; mens eskadrillens afgående chef, DOC (pilotnavn), slog et søm i for eskadrillen.

Da HOS og KOF, POM (pilotnavne), rullede fanen ud til indvielsen åbenbaredes et fornemt stykke arbejde med det farvelagte eskadrillemærke øverst på fanedugen.

Det er hensigten, at fanen ti dagligt skal stå i hangaren for eskadrillens Defender-fly på Flyvestation Aalborg.

Ny chef

Eskadrillechef KN Michael Nielsen (DOC) sagde ved en højtidelighed 01 SEP farvel som chef for eskadrille 270; Hjemmeværnets flyvende eskadrille.

DOC modtog Commanders Coin og stor hæder fra chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Per J. Larsen.  Obersten benyttede også lejligheden til at takke hele eskadrillen for den vellykkede pionerindsats med at skabe en velrenommeret flyvende enhed, der i dagligdagen løser en række opgaver for Flyvevåbnet på linje med Flyvevåbnets øvrige flyvende kapaciteter.

DOC ridsede i sin afskedstale baggrunden for eskadrillens eksistens op. Et stærkt samspil med kollegerne i eskadrillen, opbakning fra Hjemmeværnets ledelse – ikke mindst skiftende chefer for Flyverhjemmeværnet og et stadigt bedre samarbejde med Flyvevåbnet – havde åbnet de positive veje for eskadrille 270.

Det har ikke været et jævnt forløb uden bump og dybe samtaler med centrale beslutningstagere og myndighedspersoner. Det har dog været nødvendige etaper at tilbagelægge, for at nå den succes den flyvende kapacitet har opnået til dato.

En dedikeret og målrettet indsats fra eskadrillen har været med til at skabe succes og holde de to fly i luften til stor anerkendelse fra de myndigheder, som er slutbrugere af eskadrille 270 indsats.

DOC, der takkede sin familie for stor forståelse og opbakning, fortsætter som pilot i en eskadrillen.

Det er civile arbejdsmæssige forpligtelser, der gjorde, at han ønskede at overlade roret til HAN.

Hans Henrik Grøn (HAN), fik overdraget chefposten af oberst Per J. Larsen, der bød ham velkommen ved at sætte kaptajns-distinktionerne på flyverdragten.HAN fik gode lykønskninger med fra DOC, der understregede hvilken stor støtte han havde været i udviklingen af eskadrillen.

Ingen var i tvivl om, at med HAN ved "styrepinden" er fremtiden for 270 lagt i solide og kyndige hænder.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring