Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HVE 270 besætning i havsnød

Den 21.januar 2019 kl. 1815 gennemførte uddannelsessektionen ved eskadrille 270, i samarbejde med Redningsstation Sæby, en redningsøvelse til søs.

Af HVE 270

22-01-2019

​Øvelsen blev afviklet i mørke og på åbent vand i farvandet øst for Sæby havn. Her blev tre af eskadrillens flybesætningsmedlemmer efterladt i vandet med det formål at øve procedurer for overlevelse efter et simuleret flyhavari til søs.

Havtemperaturen var ca. 2 grader, men besætningens redningsdragter gjorde, at alle sikkert og bekvemt kunne svømme hen til den medbragte redningsflåde, hvor de fortsatte øvelsen med at organiserer sig i redningsflåden, tømme den for vand og signalere efter hjælp med nødraketter og nødblus.

Målrettet træning vigtigt

De lave havtemperaturer i vintermånederne gør det svært at overleve ret længe i vand. Uden redningsdragt indtræder bevidstløsheden efter ca. 20 minutter, og døden efter gennemsnitlig en time og et kvarter. Derfor er målrettet træning vigtig.

Øvelsen var koordineret med politi, alarmcentraler og Joint Rescue Coordination Center (JRCC). JRCCs hovedopgave er at koordinere operationer og yde assistance i forbindelse med nødsituationer i luftrummet eller på havet. Øvelsen blev fulgt fra luften af Hjemmeværnets fly, og den afsluttedes med, at den nødstedte flybesætning blev reddet af kystredningstjenestens fartøj FRB11 fra Redningsstation Sæby.

Heldigvis var hele scenariet en aftalt øvelse, men det var samtidig en demonstration af, hvor velfungerende det danske beredskab er, og hvor godt en sådan opgave kan løses når flere enheder arbejder sammen. Ikke mindst når man tænker på, at både Flyverhjemmeværnets fly og redningsstationens fartøj bemandes af frivilligt mandskab.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring