Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skarpt FHV sikrer en nødstedt helikopter

Godt samspil i Hjemmeværnet, skabte professionel indsats til sikring afhelikopter, der måtte nødlande

19-07-2020

Af Poul Monggaard


- Vi rykkede umiddelbart og inden for den foreskrevne tidsramme, da vi fik opgaven. Vi er uddannede til den, og vi havde folk fremme, inden våben og ammunition kunne udleveres.

Ordene kommer fra chefen for HVE223, Værløse, Tommy Ohlhoff, hvis soldater i disse timer bevogter en nødlandet helikopter fra Forsvaret. Helikopteren fik under en øvelse beskadiget sin rotor i nærkontakt med et skib.

Ingen personer er kommet noget til, men den beskadigede helikopter, der fredag aften den 17. juli landede på sikkert sted ved Oceanvej i København, skal gøres flyveklart. Det forventes, at den skarpe bevogtning, som Hjemmeværnet umiddelbart iværksatte, vil vare til tirsdag den 21. juli.
Major Pia Clemmensen, FHV, fortæller, at opgaven indgik til Landsregion Øst, som i første omgang fik bevogtningen iværksat.

- Vi tog over lørdag aften med soldater fra HVE223, der er uddannede til bevogtning af fly. 223 havde en udfordring med af få våben og ammunition, men HVE225 stillede sig til rådighed. Denne proces tog en time ekstra, og jeg vil godt takke Hærhjemmeværnet for, at de varetog bevogtningen den ekstra time, indtil dette var på plads.

Tommy Ohlhoff: - Vi blev varslet lørdag kl. 16.30 og kl. 17.30 havde vi folk på ved helikopteren. Under forløbet skulle vi have formalia på plads både i forhold til politiet og regionen, så vi reglementeret kunne stille med opladte våben.
Vores forsyner var i Jylland på ferie, og da vi kun har en lønnet forsyner, hvilket jeg mener er for lidt, så måtte vi kontakte andre eskadriller. Her havde HVE225 mulighed for at udlåne våben og ammunition.

På trods af vore udfordringer levede vi op til den kontrakt, vi har med Forsvaret til at stille op til en skarp opgave inden for den fastsatte tidsramme.
Situationen viser, at vi kan yde det, der kræves, men den viser efter min mening også, at vi bør have bedre muligheder for at få vore våben og ammunition, når situationen tilsiger det.
Her vil jeg gerne takke Pia Clemmensen for, at hun på trods af ferie straks, da FHV blev adviseret, tog hånd om situationen, så vi kunne rykke ud, sådan som vi har lovet Forsvaret, siger Tommy Ohlhoff
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring