Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnets kernefortælling

Hvad binder os sammen, og hvordan adskiller vores frivillige og ansatte sig fra frivillige og ansatte i andre organisationer?

07-12-2018

​​​​​​​Af Tonny Bender Christensen


Tidligere på året indledte HJK processen med at lave en kernefortælling, som skal forsøge at give svar på ovennævnte spørgsmål. ​Formålet med en kernefortælling er at skabe et stærkt fælles ståsted, som kan give næring til fællesskabsfølelsen på tværs af Hjemmeværnet. Det er ikke Hjemmeværnskommandoens eller Hjemmeværnsledelsens kernefortælling – men hele Hjemmeværnets kernefortælling, uanset om man er frivillig eller ansat.

 

Processen frem til og efter nedskrivningen af den endelige kernefortælling vil derfor

være vigtig, og i den proces vil HJK forsøge at sikre, at flest mulige i Hjemmeværnet bliver hørt.

 

Der udvælges også ambassadører blandt Hjemmeværnets frivillige, som skal arbejde

i dybden med kernefortællingen. Hvordan det endelige produkt bliver, og hvordan kernefortællingen skal implementeres og bruges i dagligdagen, afhænger

af, hvordan processen udvikler sig.

Kernefortællingen på dagsordenen

For at sikre en let tilgang til processen med at indsamle data, er der designet en kommunikationspakke til formålet, som bliver sendt ud til alle eskadriller. I forbindelse med kommende mødeaktiviteter i eskadrillen, opfordres man til at sætte kernefortællingen på dagsordenen, gennemføre præsentationen, udføre øvelsen og samle data ind i via værktøjet Menti.

 

Eskadrillerne vil snarest blive kontaktet af deres respektive informationsofficerer som vil hjælpe, hvis man har spørgsmål eller kommentarer til materialet.

 

Indsamlingen af input vil foregå indledningsvist indtil den 1. februar 2019. Hvis processen kræver længere tid, vil der være mulighed for forlængelse. På HJV chefsamling 2019 i januar vil der gøres status over processen, ligesom der vil være en præsentation af de foreløbige indsamlede data.

 

Se hjemmeværnsledelsen tale om kernefortællingen her.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224