Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Linda sammen med sin hund Basse

”… at holde fanen højt” – Linda Reynolds Hansen

Portræt af Linda Reynolds Hansen, mangeårigt medlem af først Luftmeldekorpset siden Flyverhjemmeværnet, i dag kommandogruppefører ved eskadrille 230 Midt- og Vestsjælland.

07-12-2018

​Af Jan G. Andersen, LDIOF Nord

Citat

"Linda er ikke en, man sådan lige vælter af pinden, hun er en, man har respekt for. Hun er et af grundelementerne til, at vi som eskadrille holder sammen".

Sagt om Linda af frivillige i eskadrille 230, som tilføjer: "Selv om Linda er af højere rang end de fleste af os i eskadrillen, er hun lige med os andre. Hun kæmper for vores fællesskab, og på øvelser giver hun den gas … hun er … en af gutterne". "Hun er et af de store tandhjul, der får det hele til at dreje rundt - ikke mindst i eskadrille 230". 

Nu

L
inda er kommandogruppefører i eskadrille 230. I 2017 købte familien en schæferhvalp , Basse, som Linda startede med at træne. Sådan blev hun også hundefører i eskadrillen. Linda satser på at Basse, som bliver to år til januar, bliver mønstret i marts 2019.

Ved siden af havende tjeneste er hun garagemester, en funktion hun varetager særdeles tilfredsstillende jf. kilder i Flyverhjemmeværnets faste stab. Her ud over virker hun som førstehjælpsinstruktør og afholder kurser for hele Flyverhjemmeværnet, bl.a. støttet af frivillige fra eskadrille 230.
Hun er også aktiv i eskadrillens festudvalg og initiativtager til bl.a. eskadrillens deltagelse i Julemærkemarch i Roskilde.

Mens vi er i helhedsperspektivet, skal det lige nævnes, at Linda også er medlem af Flyverhjemmeværnets råd samt af Hjemmeværnets landsråd.  

Før

Da Flyverhjemmeværnets supportdelinger og dermed sanitetsgrupperne blev nedlagt i 2011, blev hun fører for en bevogtningsgruppe. Linda blev udnævnt til sergent i 2012. Hun kan bl.a. ses som fortaler for befalingsmandsuddannelse i en af Hjemmeværnsskolens reklamefilm for de dengang nye befalingsmandsuddannelser.

Som det fremgår ovenfor kunne hun ikke slippe førstehjælpen, så hun uddannede sig til førstehjælpsinstruktør i 2016. Hun er i denne forbindelse blevet kendt for at udfordre kursisterne. De udtrykker det sådan: "Det går ikke stille for sig – når hun skal lære fra sig". 

Om sit engagement i rådsarbejdet siger Linda:  "Jeg gik ind i rådsstrukturen for at gøre en forskel. Jeg havde hørt, at det var der, frivillige tog sager op, som de ikke kunne få svar på i underafdelingerne. I mine ører lød det spændende. Der var mange, som sagde til mig, at det var spild af tid. For de ting man tog op, blev aldrig hørt, og så blev der ikke gjort noget. Her tænkte jeg, at det ikke kunne være rigtig. Har vi frivillige nogle ting, som kommer op i Flyverhjemmeværnets råd, skal de følges til dørs - det gjorde jeg.
Jeg er ikke den, der giver op. Kommer der spørgsmål fra underafdelingerne, tager jeg dem med, og jeg holder ikke min mund. Ret skal være ret, alle skal høres".

Dengang

Linda har været medlem af Flyverhjemmeværnet siden februar 2003. Hun startede ved eskadrille Ringsted, Luftmeldesektion Papa 1 i 2003, herefter blev hun overflyttet til Papa 4, da Papa 1 blev splittet op.

I forbindelse med organisationsændringer i Flyyverhjemmeværnet og sammenlægninger af eskadriller … "kom jeg til eskadrille 315 i Sorø, hvor jeg kom ind i en sanitetsgruppe".

Det fortælles om Linda, at hun lige siden grundskolen har været meget interesseret i førstehjælp. Senere fik hun chancen for selv at undervise: "… hun var utroligt nervøs og havde store sommerfugle i maven … men ad den vej udviklede hun sig og blev mere selvsikker". Som nævnt blev hun først fører for en sanitetsgruppe, siden en bevogtningsgruppe og senest en kommandogruppe.

Karakteristik

Linda beskrives som: "En frivillig ildsjæl, der er positiv, udadvendt og altid i godt humør … hun hjælper alle steder, med alt lige fra stabsarbejde til at sludre med den enkelte menige frivillige om alt".

Der peges også på hendes viljestyrke, arbejdsmoral og stærke personlighed … "en kvinde som virkelig har ben i næsen, som formår at nå et hvert mål hun sætter".

Herudover fortælles, at hun er utroligt aktiv, loyal over for Flyverhjemmeværnet og god til at komme med forbedringsforslag til tjenesten; fx anbefale nyt materiel.

Endelig understreges det igen og igen, at hun er en særdeles motiverende og kompetent instruktør i førstehjælp.

Sammenfattende beskrives hun som: "Maskinmesteren på et stort skib, der påtager sig en masse opgaver på kryds og tværs af eskadrillen for at få sat skub i en hel masse forskellige projekter" … "En kollega ingen i eskadrillen ville kunne undvære".

Linda udtrykker sig lidt mere beskedent: "… sidenhen har jeg fået en del andre hatte på". 

Motivationen

Om motivationen for at blive ved i Flyverhjemmeværnet siger Linda selv:

"Min motivation for at fortsætte mit virke i Flyverhjemmeværnet er, at jeg kan gøre en forskel og hjælpe, hvor der er brug for det. Jeg nyder at være sammen med min eskadrille, men også at hygge sammen med andre eskadriller på kryds og tværs. Det vigtigste er det gode sammenhold man får skabt blandt alle man kender, men også det sammenhold der er i ens eskadrille. Her finder vi ud af, hvor vi har hinanden i en given situation. Har man viljen til at gøre en forskel, kan alt lade sig gøre".

Hun tilføjer: "I 2016 modtog jeg Hjemmeværnets Fortjensttegn, som jeg er utrolig stolt af".

                                      På billedet ses Linda sammen med andre tegnmodtagere

Linda slutter med at understrege: "Jeg synes det er super vigtig, at vi får flere ind i Flyverhjemmeværnet, vi skal promovere os selv meget mere - for kan jeg som mor til fire med et fuldtidsjob ved siden af, finde 24 timer på et år, kan andre vel også".

Lindas motto:

Hvor der er vilje, er der vej.

Privat

Linda er 46 år, gift og mor til fire, og er lagerarbejder på et medicinallager i Køge.

Linda er også førstehjælpsinstruktør i det civile. I november 2018 har familien fået endnu en (dejlig) schæferhvalp, Simba, som også forventes at blive hjemmeværnshund.

Tjenesteforløb

2013 - Valgt til Hjemmeværnets landsråd

2013 - Valgt til Flyverhjemmeværnets råd

2017 – Hundefører - SG

2016 – Førstehjælpsinstruktør - SG

2015 - Gruppefører kommandogruppe - SG

2012 - Gruppefører bevogtningsgruppe - SG

2010 - Garagemester - SG

2006 - Gruppefører sanitetsgruppe (Fungerende) MG

2004 - Frivillig i sanitetsgruppe - MG

2003 - Frivillig i Luftmeldekorpset - MG​

Fakta

Portrættet er det tredje i en serie på seks beskrivelser af frivillige flyvere, der har været med til at præge Flyverhjemmeværnet i de seneste årtier.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224