Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Michael Dreyer fra HVE 283 på let maskingevær

Flyverhjemmeværnet med til pokalskydning

Af Poul Hegelund og Birthe Nissen

04-09-2015
Et spændende arrangement løb af stablen i weekenden den 29.-30. august i Oksbøl, hvor Hjemmeværnseskadrille 283 Kolding deltog i Hjemmeværnets Enkeltmands Pokalskydning. Det var næsten som i de gode gamle gruppekonkurrencer, hvor der blev kæmpet i forskellige kreative discipliner, fortæller informationsofficer Birthe Nissen, som sammen med informationsofficer Poul Hegelund, var hyret til journalistisk til at dække de mange konkurrencer af næstkommanderende ved Hjemmeværnseskadrille 283, Per Melin.
I holdkonkurrencen blev deltagende blev sammensat på tværs af værn, og folkene fra Kolding kom på hver sit hold, så der blev rigtig konkurreret i bl.a. skydning på 200 m bane med forskellige våbentyper. Deltagerne skulle igennem flere discipliner, hvor boldøje og en rolig hånd var en stor fordel, da der skulle kæmpes ikke kun i skydning med luftpistol, men også i skydning med slangebøsse.
Kend dit Hjemmeværn
Boldøjet skulle så bestå sin afgørende prøve, da deltagerne skulle ramme de 29 opstillede mål med en frisbee, hvor der på målet enten stod et årstal eller et navn. Med de indsamlede data fra de ramte mål skulle deltagerne udfærdige en liste med navn og årstal for Hjemmeværnets chefer gennem tiderne.
Skydningen blev kaldt for ”kend dit Hjemmeværn”
En bro på 7 minutter
Deltagerne tekniske evner kom rigtig i spil i næste disciplin, da hvert hold skulle bygge en bro over et vandløb med kun 5 rafter og 3 rundstokke. Det tog kun det hurtigste hold mindre end 7 min at løse opgaven. I en anden konkurrence handlede det om fingerfærdighed, da en opgave gik ud på at adskille og samle en M95 i hoveddelene med bind for øjnene. Under opmuntrende tilråb fra holdende lykkedes det for de hurtigste deltagere at komme under 60 sekunder.
Flot deltagelse
De fire deltagere fra Flyverhjemmeværnet leverede en flot deltagelse og I holdkonkurrence fik de blandede hold, hvor Lars V Kamperdijk var med på hold 3 en 2. plads, og på hold 2, hvor Kasper H. Hansen deltog, fik en 3. plads. I den individuelle konkurrence leverede flyverhjemmeværnssoldaterne også en fin indsats med følgende resultater:
Kasper H Hansen på GV MOP fik 174 point = sølv
Per Melin på GV MOP fik 168 point = sølv Michael Dreyer på GV MOP fik 166 point = Bronze
Michael Dreyer på LSV fik 174 point = sølv
Lars V Kamperdijk på GV MOP fik 160 point = bronze

En stor ros til arrangøren for et flot arrangement og oplevelse. Arrangementer blev afsluttet med præmieoverrækkelse, og oberst Jens Sund afsluttede sin tale med: ”Kom nu ud og få skudt og træn, for det er jo sjovere at ligge i toppen, når man konkurrerer”.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring