Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Natteskydning i Hevring

Målrettede skytter opdateret på pistol og gevær

Med respekt for deres våben gik soldater fra Flyverhjemmeværnet i Nørrejylland og Østjylland målrettet i gang med at opdatere deres færdigheder. Det skete med udgangspunkt i den historiske Hevringlejr på kanten af Djursland i weekenden 23.- 25. september.

26-10-2022

​Af LD IOD Øst Poul Monggaard

Det store skydeterræn ved Hevring genlød i weekenden af skud fra geværer og pistoler. Det var ved natteskydningen en særskilt oplevelse at se skiverne blive oplyst og høre geværerne knitre i mørket, mens målene lagde sig ned på stribe.

Soldaterne kom fra Hjemmeværnseskadrillerne (HVE) 265, Hvidsten og 274 Østjylland.

Eskadrillechef (EC) Vener Bro, HVE 265, havde sammen med sine folk skabt et varieret skydeforløb, der gav soldaterne mulighed for at prøve sig af på deres våben i døgnets forskellige faser. Kyndige skydeinstruktører sikrerede, at alt foregik betryggende.

Geværskytten Kristoffer Duus, HVE 265, fortalte, at han deltog for at genopfriske sin færdigheder og bruge sine sociale kompetencer. Begge dele var gået fint.

EC Verner Bro kunne være meget tilfreds med forløbet. Ikke alene have alle deltaget med stor entusiasme – der var også demonstreret godt kammeratskab og fine kompetencer:
"Når vi har så veluddannede folk, kan FHV med sindsro sige:  Vi kan løse de pålagte opgaver," siger Verner Bro.

Mød flere af skytterne her: 

Thomas Colmorn
Thomas Colmorn er lige uddannet skydelærer, så han deltog i skydningerne i Hevring for at komme til at praktisere. Han synes, at dagene i Hevring er gået rigtig godt. HVE 274 har dermed fået en dedikeret skydelærerNaja Holm Iversen 
Naja Holm Iversen er sanitetsinstruktør i HVE 265, Hvidsten og har deltaget i skydningerne i Hevring for at udvikle sine færdigheder. 


Rasmus Sørensen 
Rasmus Sørensen knoklede ihærdigt under skydningerne i Hevring. Det har været en rigtig sjov oplevelse, synes skytten fra HVE 265, Hvidsten. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring