Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ophold på Flyvestation sikkerhed frem for alt.

Fredag d. 29.marts startede kurset ophold på flyvestation og lufthavn, som foregik på Flyvestation Skrydstrup

01-04-2019

Fredag d. 29.marts startede kurset ophold på flyvestation og lufthavn, som foregik på Flyvestation Skrydstrup, med over 40 deltagere, deriblandt var der kursister fra LPU4. Et godt tiltag, de nye "flyvere "møder en del af de andre "flyvere".

Ansvarlig for kurset Brian Nonbo HVE284,  var en glad mand, over det store fremmøde, som blev rigtig godt afviklet med hjælp fra gode garvede flyvere.

Kursisterne havde nogle velforberedte instruktører som krydrede den tørre teori med historier og små filmklip, fra den virkelige verden.

Lørdag morgen stødte der yderligere kursister til. Deltager antallet landende på over 90, hvilket er totalt godt og Brian Nonbo var endnu mere glad for den store tilslutning.

Fredagens deltagere blev delt op i hold og skulle nu ud at se på Flyvestationens mange objekter. Mens de var af sted, fik de nytilkomne teoriundervisning, igen af de 2 dygtige instruktører fra aftenen før, nemlig Kevin Pearson og Jan Kaj Larsen.

 Vi besøgte Fire and rescue (FAR) hvor vi fik et indblik i hvad beredskabet har af opgaver med de store brandbiler, biler med feje maskiner til at feje landingsbanen med, og andre opgaver, vinter som sommer. De er med til at gøre landingsbanen sikker for flyene, bl.a skal fugle jages væk fra området.

Vi var en tur oppe i tårnet, hvor de gjorde rede for deres opgaver som flyveleder, der skal man have styr på nerverne og være totalt rolig og have et godt overblik. Hvilket de bogstaveligt også har.

 

Hos SAR  (search and rescue) gav de os en opvisning af hvor stille redningshelikopteren  kunne hænge i luften lige over os, og hvor hurtigt den kan manøvre rundt, og derefter fik vi et indblik i redningsarbejdet som udføres af besætningen, som har en læge med ombord i helikopterne. Der blev givet tilladelse til at gå ind i helikopteren og se hvad der er inde i en "operationsstue" her.

Slutteligt var vi en tur inde og se vagtstuen ved indgangen til Flyvestationen.  Der fik vi i fortalt lidt om det at være Vagt på en Flyvestation, Vi så lidt af overvågningsmulighederne som forefindes m.m. Vagterne har et stort ansvar for at kun folk med lovligt ærinde kommer ind på Flyvestationen.

Efter endt kursus hvor vi nu har lært hvordan man gebærder sig blandt fly og på Flyvestationer, samt lufthavne, kunne vi tage hjem med nogle rigtig gode oplevelser.

 

Formål: Uddannelsen har til formål at udvikle den enkelte kursists forudsætninger til selvstændigt og ansvarligt at kunne forholde sig til relevante bestemmelser og forholdsregler i forhold til sikkerheds- og miljømæssige aspekter, flyvesikkerhed i forbindelse med luftfartøjer og manøvre-områder for at kunne indsættes på en flyvestation og/eller i en lufthavn.

2 kursister fra KOM elementet

Birthe og Poul

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring