Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Billedet er fra Flyvestation Skrydstrup

Samarbejdsøvelse på Flyvestation Skrydstrup (øvelse RAVN)

Samspillet mellem Fighter Wing Skrydstrup (FW SKP) og Flyverhjemmeværnet (FHV) blev under årets øvelse Ravn sat på prøve.

22-10-2020

​Af Roald A. W. Gregersen, FHV

For første gang i umindelige tider, har FHV afviklet en flyvestationsøvelse direkte med andre involverede parter fra den faste del af FW SKP. Soldaten på jorden blev presset af forskellige parametre i form af et varieret momentspil som startede blødt ud og endte i direkte kampføling inde på flyvestationens (FSN) område, hvor det bevogtede objekt blev angrebet fra forskellige sider.

Samspillet mellem cheferne og flyvestationsledelsen blev afprøvet, samspillet mellem objekterne og bevogtningen blev afprøvet og store dele af plankomplekset, herunder logistik, blev afprøvet. Desuden blev der afprøvet førervirke på objektet og sidst men ikke mindst; Bevogtningssoldatens indsats under hele perioden. Soldaten på jorden gjorde i år et kæmpe stykke arbejde i at få tingene til at lykkes – fleksibiliteten og ja-hatten var ikke til at tage fejl af. Øvelsesledelsen sidder tilbage med et indtryk af, at FW SKP kan se en klar værdi i FHV. En værdi som i meget høj grad vil blive testet yderligere under næste års øvelse Ravn.

De to vigtigste ting FHV tager med sig videre ind i 2021 er følgende:

  1. Der er på baggrund af øvelse Ravn 2020 etableret en erfaringsdatabase der gør, at vi i 2021 kan skrue øvelsen sammen til en endnu bedre øvelse – herunder et bedre udgangspunkt for den enkelte soldat.

  2. Ambitionsniveauet for øvelse Ravn 2021 er skyhøj. Forvent at du som bevogtningssoldat bliver indsat i den allervigtigste kerneopgave vi i FHV har; At bevogte og beskytte en FSN. Forvent at blive udfordret som soldat! Der bliver udfordringer til alle, lige fra soldaten på jorden til chefen i Flyverhjemmeværnets Operations Post. Forvent at vi kommer til at øve sammen med andre enheder – både indenfor og udenfor perimeterhegnet.

Flyverhjemmeværnet glæder sig til at byde dig velkommen på næste års øvelse Ravn 2021, som skal udgøre grundfundamentet for, hvordan vi fremadrettet – i samspil med andre vigtige aktører – kommer til at yde vores kerneopgave!

På grund af flysikkerhed, var der fra FSN nedlagt forbud på fotografering og videooptagelser hvorfor, artiklen ikke kan tilføjes situationsbilleder.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring