Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HVE 270 på øvelse DIVEX 01

– en samøvelse med Søværnet

08-03-2021

Hans Henrik Grøn, eskadrillechef i HVE 270

På førstedagen af øvelsen, lørdag den 6. marts, bestod opgaven i at agere langsomflyvende og lavtgående fly i asymmetriske flyveprofiler. Øvelserne er vigtige elementer i at teste søværnets skibe i at reagere og agere på forskellige venligtsindede og fjendtlige flyhandlinger. Dette er aktuelt og særlig relevant i forhold til Søværnets INTOPS.

I lørdagens øvelse agerede ESBERN SNARRE flagskib bistået af IVER HUITFELDT og ABSALON. De tre skibe øvede deres beredskab mod sådanne fly, hvor en stor del af øvelse handler om kommunikation i form af anråb, advarsler og direktiver til fly, der nærmer sig skibenenes interesseområde og sikkerhedszoner. Udover disse tre skibe deltog også 6 fartøjer fra Marinehjemmeværnet, som agerede eskorte for Søværnets skibe.

Efter dagens øvelse, som var den tredje af slagsen, modtog besætningen positive tilbagemelding og ros fra Søværnets øvelsesleder på ESBERN SNARRE.

Øvelsen var også et godt eksempel på værnssamarbejdet mellem Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring